5 nápadů pro výzdobu vánočního stolu – Vyzkoušejte něco nového, jedinečného, moderního a kreativního

Je tu čas Vánoc a s ním příležitost vyzkoušet něco nového, jedinečného, moderního a kreativního pro výzdobu vánočního stolu. Představujeme vám 5 nápadů, které oživí vaši sváteční tabuli a zanechají nezapomenutelný dojem na vašich hostech. Tyto nápady nejenže přinesou sváteční atmosféru do vašeho domova, ale také zvýrazní vaši kreativitu a cit pro detail. Od tradičních dekorací s moderním twistem po úplně nové koncepty – tyto nápady jsou inspirované nejnovějšími trendy ve světě interiérového designu. Připravte se na to, že váš vánoční stůl se stane hlavním bodem zájmu a obdivu vašich blízkých během svátečních oslav.

5 nápadů pro výzdobu vánočního stolu
Zdroj: pinterest.com

Nabízíme vám 5 nápadů na zdobení vánočního stolu:

Rustikální luxus

Spojte přírodní prvky s klasickým nádobím a uspořádejte uvolněné setkání. Vytvořte středovou tabuli z kulatých dřevěných dekorací a doplňte ji miniaturními ozdobami na stromeček, figurkami sobů, šiškami a jmelím. Po celé délce stolu rozmístěte sloupkové svíčky v dřevěných držácích různých výšek.

Prostírání sestavte z látkových prostírání, krémového nádobí, příborů ve vintage stylu a moderního skla. Stůl doplňte ubrousky v dřevěných kroužcích na ubrousky a držáky na jmenovky, které budou ladit se stolem.

5 nápadu pro výzdobu vánočního stolu
Zdroj: pinterest.com

Červená, bílá a zlatá

Přikryjte stůl tmavě šedým ubrusem, aby vynikl motiv červené, bílé a zlaté. Podél stolu položte girlandu z bobulí a přidejte červené stromky, zlaté ptáčky, svítící koule a různě velké sloupcové svíčky ve zlatých držácích. Každé prostírání začněte nabíječkou, přidejte jídelní talíř a zakončete mísou na dezert.

Obyčejné bílé nádobí smíchejte s ozdobnějšími talíři a mezi talíř a misku zastrčte bílý ubrousek. Zlaté příbory a křišťálové sklenice na prosecco dotáhnou slavnostní atmosféru na maximum. Na každé prostírání položte malý dárek zabalený do červeného papíru.

5 nápadů pro výzdobu vánočního stolu
Zdroj: pinterest.com

Zimní říše divů

S tímto zasněženým motivem zimní říše divů bude každé vánoční jídlo kouzelné. Začněte s bílým ubrusem a poté přidejte slavnostní běhoun na stůl zdobený sněhovými vločkami. Po celé délce stolu umístěte zasněženou girlandu a přidejte sukulenty v květináčích, několik čajových svítilen ve tvaru srdce a misky na mlsání ve tvaru hvězd.

U každého stolu naskládejte elegantní nádobí s platinovými okraji, skládané bílé ubrousky, stříbrné příbory a elegantní sklenice na víno a slavnostní vzhled dodejte okouzlující stříbrnou ozdobou v každé misce.

5 nápadů pro výzdobu vánočního stolu
Zdroj: pinterest.com

Tartan s nádechem

Výchozím bodem pro tento útulný vánoční stůl je červený tartanový ubrus a tartanové prostírání. Vytvořte ústřední bod se slavnostní zelení, sloupkovými svíčkami různých velikostí ve zlatých svícnech a čajovými svíčkami ve skleněných držácích, které budou hřát. Zlatě lemované nádobí, zlaté příbory a křišťálové sklenice na víno dodají slavnostní atmosféru.

Ke každému prostírání položte složený tartanový ubrousek a převažte ho červenou stuhou a jmenovkou. Jako slavnostní tečku na závěr vložte na každou mísu dekoraci ladící s tartanem.

5 nápadů pro výzdobu vánočního stolu
Zdroj: pinterest.com

Rodinná zábava

Tento veselý stůl je ideální kulisou pro sváteční snídaně. Začněte výrazným červeným ubrusem a poté přidejte vánoční červené prostírání a podtácky. Vyzdvihněte sezónní nádobí a sklo, od svátečních talířů a podnosů přes šálky na vajíčka a konvičky až po vánoční stromek a sklenice s puntíky z cukrové třtiny. Příbory uložte do červených stojánků na příbory ve tvaru vánočního stromku a na závěr použijte svíčku se zimní vůní, která navodí atmosféru.

5 nápadů pro výzdobu vánočního stolu
Zdroj: pinterest.com

Další skvělé inspirace na recepty a tvoření do Vaší domácnosti naleznete na naší facebookové stránce Prima Inspirace.