Netradiční zapékaný květák s kuřecími játry a sýrem

Připravte se na netradiční gastronomický zážitek s naším receptem na zapékaný květák s kuřecími játry a sýrem. Toto jídlo kombinuje jemnou chuť květáku, bohatou chuť kuřecích jater a lahodný sýr do dokonale vyváženého a chutného pokrmu. Nechte se inspirovat tímto neotřelým spojením surovin a připravte si doma pokrm, který zaujme každého milovníka dobrého jídla.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Netradiční zapékaný květák s kuřecími játry a sýrem
Zdroj: gustoase.net

Zapékaný květák s kuřecími játry a sýrem

Co budeme potřebovat:
  • 500 g kuřecích jater
  • 300 g květáku
  • 150 g mozzarelly
  • 4 vejce
  • 2 lžíce smetany
  • sůl a pepř podle chuti
  • 3 lžíce oleje (na smažení a vymazání formy)
  • 1 svazek čerstvé petržele

Jak budeme postupovat:

1. Květák uvaříme v osolené vodě, dokud mírně nezměkne, poté vodu slijeme a květák necháme okapat ve cedníku.

Netradiční zapékaný květák s kuřecími játry a sýrem
Zdroj: gustoase.net

2. Kuřecí játra opláchneme pod studenou vodou a necháme je odkapat 5-10 minut. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme játra, osolíme, opepříme podle chuti a restujeme, dokud lehce nezhnědnou. Pak oheň vypneme.

3. Vymažeme olejem kulatou nebo čtvercovou formu, do níž vložíme okapaný květák, přidáme smažená játra a nadrobno nasekanou petržel.

Netradiční zapékaný květák s kuřecími játry a sýrem
Zdroj: gustoase.net

4. Všechny ingredience promícháme špachtlí. Na játra nalijeme rozšlehaná vejce smíchaná se smetanou a posypeme strouhanou mozzarellou.

SONY DSC

5. Formu vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 15-20 minut, dokud se mozzarella lehce nerozpustí a povrch nezhnědne.

Netradiční zapékaný květák s kuřecími játry a sýrem
Zdroj: gustoase.net
Netradiční zapékaný květák s kuřecími játry a sýrem
Zdroj: gustoase.net

Přejeme dobrou chuť a hodně štěstí při vaření!