Pečený bůček s bramborovým knedlíkem a špenátem

Pečený bůček je klasickou českou pochoutkou, která si zaslouží místo na jakémkoli rodinném obědovém stole. Tento recept vám přinese ten pravý chuťový zážitek, kdy maso zůstane šťavnaté a kůrka krásně křupavá. Navíc, šťáva vytvořená během pečení je vynikající pro přípravu omáček nebo jako podklad pro další pokrmy.

Zdroj: Katka Kačka Suchá

Co budeme potřebovat:

  • Cibule
  • Bůčkové plátky
  • Sůl
  • Česnek
  • Drcený kmín
  • Pepř
  • Malá sklenička piva
  • Vroucí voda
  • Vepřový vývar (z kostí, nepovinné)

Vyzkoušejte také – Vepřový křimický řízek s vařenými bramborami – kombinace masa a křupavého zelí


Jak budeme postupovat:

1) Na pánvi osmažíme cibuli a přendáme ji do pekáčku, bez použití oleje.

2) Na cibuli umístíme osolené plátky bůčku, které potřeme česnekem, drceným kmínem a pepřem.

3) Přidáme malou skleničku piva.

4) Pekáč přikryjeme a pečeme v troubě asi půl hodiny.

5) Poté pekáč odkryjeme a během pečení podléváme vroucí vodou. Lžící škrábeme to opečené kolem pekáče, aby šťáva byla co nejlepší.

6) Do šťávy rozmáčkneme 2 stroužky česneku. Pro lepší chutě můžeme maso podlévat vepřovým vývarem z kostí.

Voila! Teď už stačí jen podávat tento lahodný pečený bůček s něčím dobrým na stranu, třeba s bramborovým knedlíkem nebo chlebem. Dobrou chuť!