Vanilkový pudinkový dort se šlehačkou a ananasovou šťávou

Představujeme vám recept na neodolatelný vanilkový pudinkový dort se šlehačkou a ananasovou šťávou, který je dokonalou volbou pro milovníky sladkých a osvěžujících dezertů. Příprava tohoto dortu je snadná a výsledkem je vždy skvělý kulinářský zážitek. Připravte si tento lahodný vanilkový pudinkový dort a nechte se unést jeho nezapomenutelnou chutí.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Vanilkový pudinkový dort se šlehačkou a ananasovou šťávou
Zdroj: gustoase.net

Vanilkový pudinkový dort se šlehačkou a ananasovou šťávou

Co budeme potřebovat:

Suroviny na korpus:

  • 3 vejce
  • 70 g cukru
  • špetka soli
  • 100 g mouky
  • dvě lžíce oleje
  • 1 sáček prášku do pečiva (5 g)
  • 1 lahvička vanilkové esence

Suroviny na vanilkový krém:

  • 1 litr mléka
  • 200 g kukuřičného škrobu (nebo mouky)
  • 4 žloutky
  • 200 g cukru
  • 4 sáčky vanilkového cukru (4×8 g)
  • 1/2 balení másla (100 g)

Suroviny na sirup:

  • 200 ml vody z ananasového kompotu

Suroviny na ozdobu:

  • 350 g tekuté smetany na šlehání

Jak budeme postupovat:

1. Příprava korpusu: Ve hluboké míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Odděleně oddělíme bílky od žloutků. Bílky šleháme se špetkou soli, dokud nevznikne pěna, poté přidáme cukr a pokračujeme ve šlehání, dokud nezískáme pevnou a tuhou pěnu. Do bílkové směsi přidáme vanilkovou esenci, žloutky a opatrně promícháme špachtlí shora dolů. Prosejeme do směsi mouku, přidáme dvě lžíce oleje a dobře promícháme. Hotovou směs nalijeme do plechu vyloženého pečicím papírem o velikosti 20×25 cm a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 25-30 minut. Po dopečení necháme korpus vychladnout.

Vanilkový pudinkový dort se šlehačkou a ananasovou šťávou
Zdroj: gustoase.net

2. Příprava krému: Do nepřilnavého hrnce nasypeme 200 g kukuřičného škrobu (můžeme použít i mouku, ale s kukuřičným škrobem bude krém jemnější). Postupně přiléváme mléko a mícháme metličkou, abychom předešli vzniku hrudek. Do směsi postupně vmícháme po jednom žloutky, poté přidáme 200 g cukru a vanilkový cukr. Po každé přidané ingredienci dobře promícháme. Hrnec s krémovou směsí postavíme na mírný oheň a mícháme, dokud krém nezhoustne. Jakmile krém zhoustne a nabude konzistence pudinku, odstavíme jej z ohně, necháme 1-2 minuty vychladnout a poté přidáme máslo při pokojové teplotě. Mícháme asi 2-3 minuty, dokud se máslo nerozpustí.

3. Sestavení dortu: Na vychladlý korpus nalijeme vodu z kompotu. Na korpus rozetřeme vanilkový krém a vyrovnáme špachtlí. Šlehačku vyšleháme, dokud neztuhne, a rovnoměrně ji rozetřeme po vanilkovém krému.

Vanilkový pudinkový dort se šlehačkou a ananasovou šťávou
Zdroj: gustoase.net

4. Ponecháme 4-5 lžic šlehačky na ozdobu dortu. Necháme dort vychladnout v lednici asi 2-3 hodiny, poté jej můžeme krájet a podávat.

Přejeme dobrou chuť a hodně štěstí při pečení!

Vanilkový pudinkový dort se šlehačkou a ananasovou šťávou
Zdroj: gustoase.net