Krém z ledových kaštanů pro vánoční cukroví

Vánoce jsou tady, a co by to byly za svátky bez tradice pečení vánočního cukroví? A co když vám řeknu, že mám pro vás recept na skvostný krém, který váš vánoční stůl zvedne na novou úroveň? Představuji vám krém z ledových kaštanů, kde v hlavní roli vystupuje pouze dvě suroviny. Tento krém je sametově jemný, s nádechem luxusu a je ideální pro váš vánoční dezertní repertoár.

Suroviny:

  • 3 bal. smetana ke šlehání
  • 3 ks čokoládky – ledové kaštany

Postup:

1) Příprava krému: Smetanu nalijte do hrnce a postupně ohřívejte. Dbejte na to, aby smetana nezačala vřít. Jakmile je smetana dostatečně horká, odstavte ji z ohně.

2) Do horké smetany přidejte nalámané kousky čokoládky z ledových kaštanů. Mícháním čokoládky rozpusťte v horké smetaně a vzniklou směs nechte vychladnout při pokojové teplotě.

3) Vychladlou smetanovou směs dejte na noc (minimálně na 12 hodin) do lednice.

4) Ráno můžete začít šlehat. Šlehejte smetanovou směs jako klasickou šlehačku, dokud nezískáte krásný, hustý krém.

https://primainspirace.cz/2023/10/26/kavovy-krem-2/

Vánoční období je časem klidu, pohody a sdílení s blízkými. Ať už připravujete tento krém pro své blízké, nebo si ho dopřejete sami, věřím, že vám přinese radost a uspokojení. Můžete jej použít k naplnění vašich oblíbených vánočních cukroví, dezertů, nebo i jako samostatnou pochoutku na vánočním stole. Ať už jej využijete jakkoliv, je to skvělý způsob, jak přidat trochu luxusu k vašemu vánočnímu menu. Přeji vám příjemné chvíle při pečení a hlavně lahodné pochutnávání!