ROZHOVOR: Motivační dětské předměty, které vedou k samostatnosti

Rádi bychom Vám poděkovali, že se s námi i nadále dělíte o výsledky své tvorby. Proto jsme se rozhodli podpořit vaše tvůrčí úsilí i jinak než jen zveřejněním na Facebooku. Některé z Vás jsme požádali o krátký rozhovor, aby se i naši čtenáři mohli v tomto uměleckém směru trochu inspirovat.

Tyto barevné roztomilé pomůcky přitahují děti svým vzhledem. Vedou je k samostatnosti a zlepšují jejich motorické schopnosti. Lucia čerpá inspiraci od svého syna, ale i dospělí si zde přijdou na své.

Další skvělé inspirace na recepty a tvoření do Vaší domácnosti naleznete na naší facebookové stránce Prima Inspirace.

ROZHOVOR:
Zdroj: Lucyland

Na začátek Vás poprosím, abyste se nám představila.

Dobrý deň, volám sa Lucia a pochádzam zo Slovenska, z trnavského kraja.

Představíte nám vaši tvorbu?

Polymérová hlina ponúka veľa možností pre vytvorenie krásnych a hlavne aj praktických vecičiek. Najviac a najradšej tvorím detské motívy. Hrnčeky či príbory ocenení každá maminka. Sú výbornými pomocníkmi pri učení dieťaťa k samostatnosti.

Dospelí si však tiež prídu na svoje. Sama sa snažím vyhnúť zbytočnostiam a pre svojich blízkych hľadám darčeky, ktoré si nájdu svoje miesto.

ROZHOVOR:
Zdroj: Lucyland

Kdy jste začala tvořit a co vás k tomu vedlo?

Kreatívna tvorba ma sprevádza od detstva a k práci s polymérovou hlinou som prešla veľmi plynule ešte v školských časoch. Najväčší zlom prišiel s mojím prvým dieťaťom, kedy som sa začala modelovaniu venovať oveľa viac a kreatívna tvorba mi poskytla priestor pre psychický oddych.

Máte nějaké kurzy, nebo jste samouk?

Som umelec dušou. Moje vzdelanie je kilometre vzdialené od kreatívnej tvorby. Umelecké vzdelanie z času na čas podporím kurzom. 

ROZHOVOR:
Zdroj: Lucyland

Čím se při jejich tvorbě inspirujete?

Najväčšou inšpiráciou sú deti. Ich fantázia a priania sú neobmedzené. Najviac si však vždy užívam predvianočné obdobie.

V čem si myslíte, že jsou vaše výrobky jedinečné?

Všetky moje vecičky sú ručne modelované a určite sa nemôže stať, že niekde nájdete rovnaké.

ROZHOVOR:
Zdroj: Lucyland

Prozradíte nám, jak vznikají vaše výrobky?

Tvorba začína pripravením materiálov, spracovaním hliny a ide sa na vec. Po vymodelovaní prichádza vypaľovanie a lepenie. Keď sú vecičky hotové, poctivo ich zabalím a odovzdám do rúk overenému prepravcovi. Priebežne vznikajú nové a nové vecičky. Tie si plánovať dopredu neviem, musí prísť nápad a chuť.

ROZHOVOR:
Zdroj: Lucyland
ROZHOVOR:
Zdroj: Lucyland