Pekanové cukroví s máslovým krémem

Připravte si tento jedinečný dezert, který kombinuje lahodné pekanové ořechy s bohatým máslovým krémem. Perfektní volba pro milovníky oříškových chutí a jemného krému.

Zdroj: instagram.com/klarka.moravcova/

Ingredience

Těsto

  • 270g hladké mouky
  • 100g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 200g másla
  • 10g kakaa
  • 2 žloutky
  • 70g pekanových ořechů

Máslový krém s čokoládovou pomazánkou

  • 80g bílků
  • 100g cukru
  • 200g másla
  • Trošku soli
  • Čokoládová pomazánka

Postup přípravy

1) Těsto: Z mouky, moučkového cukru, vanilkového cukru, kakaa, másla a namletých pekanových ořechů připravte drobenku. Přidejte žloutky a zpracujte v hladké těsto. Nechte přes noc odpočinout v lednici.

2) Vykrajování a pečení: Rozdělte těsto na dvě části, vyválejte a vykrajujte libovolné tvary. Pečte na 170°C asi 10-15 minut. Nechte cukroví odležet několik dní.

3) Máslový krém s čokoládovou pomazánkou: Máslo nechte změknout na pokojové teplotě. Bílky s cukrem a solí zahřívejte nad parou až do 71 °C. Vyšlehejte na pevný sníh, snižte rychlost a postupně přidávejte změklé máslo. Nakonec prošlehejte s čokoládovou pomazánkou do kompaktního a nadýchaného krému.

4) Sestavení cukroví: Krém nastříkejte cukrářským sáčkem na polovinu cukroví a přiklopte druhou polovinou.

7 nejoblíbenějších receptů na vánoční plněné ořechy s krémem

Servírování a Uchování

Podávejte jako luxusní dezert nebo jako speciální vánoční cukroví. Uchovávejte v chladu v uzavřené dóze.