Připravte si tento jedinečný dezert, který kombinuje lahodné pekanové ořechy s bohatým máslovým krémem. Perfektní volba pro milovníky oříškových chutí a jemného krému.
Ingredience
Těsto
- 270g hladké mouky
- 100g moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 200g másla
- 10g kakaa
- 2 žloutky
- 70g pekanových ořechů
Máslový krém s čokoládovou pomazánkou
- 80g bílků
- 100g cukru
- 200g másla
- Trošku soli
- Čokoládová pomazánka
Postup přípravy
1) Těsto: Z mouky, moučkového cukru, vanilkového cukru, kakaa, másla a namletých pekanových ořechů připravte drobenku. Přidejte žloutky a zpracujte v hladké těsto. Nechte přes noc odpočinout v lednici.
2) Vykrajování a pečení: Rozdělte těsto na dvě části, vyválejte a vykrajujte libovolné tvary. Pečte na 170°C asi 10-15 minut. Nechte cukroví odležet několik dní.
3) Máslový krém s čokoládovou pomazánkou: Máslo nechte změknout na pokojové teplotě. Bílky s cukrem a solí zahřívejte nad parou až do 71 °C. Vyšlehejte na pevný sníh, snižte rychlost a postupně přidávejte změklé máslo. Nakonec prošlehejte s čokoládovou pomazánkou do kompaktního a nadýchaného krému.
4) Sestavení cukroví: Krém nastříkejte cukrářským sáčkem na polovinu cukroví a přiklopte druhou polovinou.
7 nejoblíbenějších receptů na vánoční plněné ořechy s krémem
Servírování a Uchování
Podávejte jako luxusní dezert nebo jako speciální vánoční cukroví. Uchovávejte v chladu v uzavřené dóze.