Pečený vepřový bůček – lahodný a sytý pokrm pro každou příležitost

Pečený vepřový bůček je klasikou, která nikdy nezklame. Představujeme vám náš lahodný a sytý recept, který je ideální pro rodinný oběd nebo večeři. Tento recept přináší šťavnaté a křupavé chutě, které jsou charakteristické pro pečený vepřový bůček. Jeho sytá a uchvacující chuť zaujme každého milovníka dobrého jídla.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Pečený vepřový bůček - lahodný a sytý recept
Zdroj: gustoase.net

Pečený vepřový bůček

Co budeme potřebovat:
  • 1,5 kg vepřového bůčku s kůží
  • 1 lžička hrubé soli
  • 1 lžička bobulí jalovce
  • 1 lžička celého černého pepře
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 600 ml vývaru nebo suchého bílého vína
  • 2 lžíce oleje
  • 5 stroužků česneku

Jak budeme postupovat:

1. Dobře umyjte maso a poté jej osušte, aby bylo zcela suché.

2. Pomocí ostrého nože nařízněte kůži do čtverečků nebo pruhů podle vašeho přání. Potřete solí a olejem.

Pečený vepřový bůček - lahodný a sytý recept
Zdroj: gustoase.net

3. Rozdrťte nebo umelte bobule jalovce, poté je smíchejte s pepřem, sušeným tymiánem, rozdrceným česnekem a trochou soli. Potřete maso touto směsí, dbejte na to, aby směs pronikla i do děr v kůži.

4. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. Vložte maso do pekáče a dejte ho péct na 15 minut.

5. Poté snižte teplotu trouby na 170 stupňů Celsia a přilijte polovinu vývaru nebo vína. Nechte maso péct v troubě ještě hodinu.

6. Přidejte zbytek vývaru nebo vína a nechte maso v troubě ještě další hodinu.

7. Po dvou hodinách pečení vypněte troubu a nechte maso odpočívat 20 minut. Pokud chcete, můžete před podáváním odstranit kůži.

Pečený vepřový bůček - lahodný a sytý recept
Zdroj: gustoase.net

Tipy: Pro krupavější kůži můžete maso před pečením osmahnout na pánvi.

Pečený bůček je chutný a sytý recept, který ocení každý. Podávejte s přílohou zeleniny, hrášku nebo brambor.

Dobrou chuť!

Pečený vepřový bůček - lahodný a sytý recept
Zdroj: gustoase.net