Vepřová plec na žampionech s domácími hranolkami

Zkuste tento lahodný recept na vepřovou plec podávanou na směsi žampionů a pórku, doplněný domácími hranolkami. Toto jídlo vás překvapí svými bohatými chutěmi a je skvělé pro nedělní oběd či rodinné setkání.

Zdroj: Vaření je zábava

Ingredience:

  • 600 g brambor
  • 450 g vepřové plece
  • 300 g žampionů
  • 130 g pórku
  • 1 cibule (130g)
  • 200 ml vývaru
  • 200 g smetany ke šlehání
  • Sůl, pepř
  • 2 lžičky roštěnkového koření
  • 2 stroužky česneku
  • Sádlo
  • Hladká mouka (na obalení masa)
  • Olej

Postup přípravy:

1) Hranolky: Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké proužky. Dáte vařit ve vodě se solí. Když jsou hotové, scedíte, opláchnete studenou vodou a před smažením pořádně osušíte.

2) Maso: Vepřovou plec nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme a kořeníme roštěnkovým kořením. Každý plátek obalíme v mouce a na pánev s rozehřátým sádlem orestujeme z obou stran. Orestované maso odložíme stranou a přikryjeme alobalem, aby nám nevystydlo.

3) Žampiónová směs: Na stejnou pánev, kde bylo maso, přidáme nakrájené žampiony a cibuli. Přidáme sůl, pepř a roštěnkové koření. Jakmile zelenina začne měknout, přidáme nakrájený pórek. Nakonec vmícháme stroužky česneku, vývar a smetanu ke šlehání. Vzniklou směs promícháme a vložíme zpět maso, aby se prohřálo a propojilo s omáčkou.

4) Dokončení: Na jiné pánvi si rozpálíme olej a osušené hranolky smažíme do zlatova.

5) Servírování: Na talíř servírujeme kousek vepřové plece s žampiónovou směsí a doplňkem křupavých hranolků.

PODÍVEJTE SE NA PODROBNÝ VIDEO RECEPT

Závěr:

Tento recept je skvělým spojením klasického českého jídla s moderním twistem. Vepřová plec se díky žampionové směsi stává ještě šťavnatější, a domácí hranolky dodají potřebnou křupavost. Dobrou chuť!