Utopené řízky – šťavnaté, měkké maso s bohatou chutí

Tradiční metoda smažení řízků dostává nový nádech s touto variantou, kde se řízky marinují v jogurtu, obalí a poté se dusí v bujónu. Výsledkem je šťavnaté, měkké maso s bohatou chutí.

Zdroj: Světlana Orlová

Ingredience:

  • 8 řízků z pečeně
  • Bílý jogurt
  • Sůl
  • Pepř
  • Vajíčko
  • Strouhanka
  • Olej nebo sádlo na smažení
  • 1 kostka bujónu
  • 1/2 litru vody
  • Máslo

Postup:

1) Marinace: Řízky osolte, opepřete a vložte do bílého jogurtu. Nechte odležet přes noc.

2) Obalení a smažení: Druhý den řízky obalte ve vajíčku a následně ve strouhance. Položte je na plech s trochou oleje nebo sádla a pečte, dokud nejsou řízky z obou stran zlatavě hnědé.

3) Příprava vývaru: V hrnci nechte rozpustit kostku bujónu v 1/2 litru vody a přiveďte k varu.

4) Dušení řízků: Osmažené řízky přelijte připraveným vývarem, položte na ně plátky másla a nechte je dusit, dokud se vývar nezredukuje a nasákne do řízků.

Zdroj: Světlana Orlová

5) Servírování: K řízkům podávejte uvařené brambory. Šťávu z řízků můžete přidat k bramborům a prošťouchat.

Vyzkoušejte také – Kuřecí špíz s anglickou slaninou snadno a rychle

Doporučení:

Tato metoda přípravy řízků je skvělá pro ty, kteří hledají alternativu k tradičnímu smaženému masu. Řízky jsou měkké, šťavnaté a plné chuti. Slouží skvěle jako hlavní chod k obědu nebo večeři.