Hledáte inspiraci pro nový a vzrušující recept na kuřecí klobásy? Představujeme vám netradiční verzi této oblíbené pochoutky, která překvapí vaše chuťové buňky neotřelými kombinacemi chutí a textur. Připravte se na to, že tyto netradiční klobásy stanou rychle vaším novým favoritem!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kuřecí klobásy
Co budeme potřebovat:
- 800 g vykostěných kuřecích stehen
- 18 g soli
- 50 ml kuřecího nebo vývaru z kostí
- 3 g mletého pepře
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička nového koření
- 10 g granulovaného česneku
- 2 metry vepřových střívek
Jak budeme postupovat:
1. Kuřecí stehna pomeleme v masovém mlýnku. K mletému masu přidáme sůl, vychladlý kuřecí nebo kostní vývar, mletý pepř, tymián, nové koření a granulovaný česnek. Masovou směs mícháme rukama asi 10 minut, dokud se sůl nerozpustí a aroma dobře spojí.
2. Pomocí strojku na klobásy naplníme střívka masovou směsí, na koncích je uvážeme podle toho, jak dlouhé klobásy chceme mít.
3. Poté je necháme usušit na suchém a chladném místě, chráněné před vlhkostí. Můžete je nechat přes noc na balkóně a poté je uložit do mrazáku až do podávání, nebo je můžete uvařit čerstvé dle vlastního výběru.
4. Pokud je chcete konzumovat jako uzeninu, ihned po naplnění je můžete vařit ve vodě se solí a bobkovými listy asi 2 hodiny, pak je necháme osušit a po úplném vychladnutí je můžeme nakrájet a podávat.
5. Kuřecí klobásy jsou šťavnaté, ideální k smažení, pečení v troubě nebo grilování.
Hotovo! Dobrou chuť! 🙂