Mokka oválky – vánoční cukroví

Mokka oválky jsou dokonalou harmonií chutí kávy a sladkého pečiva. Tento recept vám přinese nejen chuťový zážitek, ale také uspokojení z domácího pečení. Tyto sušenky jsou ideální pro milovníky kávy a všech, kdo si rádi vychutnávají něco sladkého k své oblíbené šálce kávy.

Zdroj: instagram.com/Iv_v_kuchynii

Ingredience:

Těsto:

  • 300g hladké mouky
  • 100g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 200g změklého másla
  • 1 lžička mleté zrnkové kávy

Krém:

  • 250g změklého másla
  • 3 lžíce rumu
  • 1-2 lžičky mleté zrnkové kávy
  • Cukr moučka podle chuti

Poleva:

  • Cca 200g kvalitní bílé čokolády
  • 1 lžička kokosového oleje nebo 100% tuku
  • 1 lžička mleté zrnkové kávy

Příprava:

Příprava těsta:

1) Vypracujte hladké těsto z uvedených surovin a nechte odpočívat cca hodinu v lednici.

2) Vyválejte těsto na silikonovém válu a vykrajujte oválky nebo jiné tvary.

3) Naskládejte na plech vymazaný máslem nebo vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 8 minut, než konce začnou chytat barvu.

Příprava krému:

4) Vyšlehejte hladký krém z másla, rumu, mleté kávy a cukru moučky.

Příprava polevy:

5) Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu, zřeďte ji kokosovým olejem a vmíchejte kávu.

Sestavení oválků:

6) Slepte vždy dvě upečené sušenky k sobě pomocí krému.

7) Vršky namočte do připravené kávové polevy.

8) Ozdobte dle vlastní fantazie.

Závěr:

Mokka oválky jsou výborným příkladem toho, jak lze s pár základními ingrediencemi vytvořit něco opravdu speciálního a chutného. Ať už se chystáte na odpolední čaj nebo sháníte něco sladkého k kávě, tyto sušenky jsou výbornou volbou. Připravte si je a užijte si každé kousnutí této nádherné kombinace kávy a sladkosti.