Recept na křehké nektarinkové rohlíčky: Ideální pečivo

Představujeme vám recept na křehké nektarinkové rohlíčky, ideální pečivo, které rozjasní váš stůl. Náš recept je snadný na přípravu a zaručuje vynikající výsledky, takže se můžete těšit na pochvaly od rodiny i přátel.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Recept na křehké nektarinkové rohlíčky: Ideální pečivo
Zdroj: gustoase.net

Nektarinkové rohlíčky z lisového těsta

Co budeme potřebovat:

  • 1 balení kupovaného nebo doma připraveného listového těsta
  • 4 nektarinky
  • vanilkový práškový cukr na posypání
  • 1 vejce

Jak budeme postupovat:

1. Nektarinky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na půlky, které dále nakrájíme na tenké plátky.

2. Listové těsto rozválíme na pracovní ploše a vykrojíme z něj kruh. Kruh můžeme vykrojit tak, že přiložíme na těsto hrnec dnem nahoru.

3. Nožem nakrájíme “kruh” na plátky, podobně jako pizzu. Na špičce každého plátku uděláme tři zářezy nožem. Na nařezaný konec plátku položíme dvě plátky nektarinek a pečlivě je zatočíme směrem ke špičce.

4. Postup opakujeme, dokud nevyčerpáme všechno těsto a nektarinky.

Recept na křehké nektarinkové rohlíčky: Ideální pečivo
Zdroj: gustoase.net

5. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

6. Na plech položíme pečicí papír, na něj opatrně umístíme rohlíčky. Potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme asi 20 minut, dokud nejsou lehce zlatavé.

7. Po upečení necháme rohlíčky vychladnout, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme teplé nebo studené.

Hotovo! Dobrou chuť!:)

Recept na křehké nektarinkové rohlíčky: Ideální pečivo
Zdroj: gustoase.net
Recept na křehké nektarinkové rohlíčky: Ideální pečivo
Zdroj: gustoase.net