Představujeme vám recept na vícevrstvý překrásný dort s pudinkovým krémem, karamelem a šlehačkou, který představuje dokonalé spojení elegance a neodolatelné chuti. Připravte se na recept, který pohladí vaše chuťové pohárky i duši.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vícevrstvý překrásný dort s pudinkovým krémem, karamelem a šlehačkou
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 270 g hladké mouky
- 60 g kakaa
- 12 g prášku do pečiva
- 6 středně velkých vajec
- špetka soli
- 16 g vanilkového cukru
- 200 g cukru
- 75 g rozpuštěného másla
- 75 g rozpuštěné hořké čokolády
- 270 ml mléka (pokojová teplota)
Máslovo-pudinkový krém:
- 350 ml mléka
- 70 g cukru
- 37 g pudinkového prášku nebo 40 g kukuřičného škrobu a vanilkové příchuti
- 150 ml studeného mléka
- 250 g měkkého másla
- 1/2 rozdrobeného zbytku dortu
Impregnace:
- 100 ml mléka
Ostatní:
- 250 g karamelizovaného slazeného kondenzovaného mléka
Šlehačkový krém:
- 250 ml studené šlehačky 30 %
- 8 g ztužovače smetany
- 30 g moučkového cukru
- 8 g vanilkového cukru
Jak budeme postupovat:
1. Do misky nasypejte mouku, kakao a prášek do pečiva – promíchejte, aby se suché ingredience spojily.
2. Do mísy rozklepněte vejce, přidejte špetku soli a přisypte vanilkový cukr – šlehejte a postupně přisypávejte cukr – dále šlehejte 5 minut.
3. Následně přilijte rozpuštěné máslo, vlijte rozpuštěnou tmavou čokoládu, nalijte mléko a vmíchejte smíchané suché ingredience – dobře vyšlehejte.
4. Základ nalijte na plech vyložený pečicím papírem o rozměrech 28 x 18 cm a pečte v předehřáté troubě 40 minut při 175 °C.
5. Do jiné mísy nasypejte cukr, přisypejte vanilkový pudink a nalijte studené mléko – šlehejte a směs nalijte do hrnce s mlékem na sporáku – promíchejte a na mírném ohni vařte do zhoustnutí.
6. Získaný pudinkový krém nalijte do zapékací misky, přikryjte fólií a nechejte odležet.
7. Upečené těsto rozkrojte na polovinu a jednu polovinu opět rozkrojte na polovinu a rukama rozdrobte.
8. V jiné míse šlehejte 3 minuty máslo do máslové konzistence a postupně k němu přidávejte pudinkový krém – společně vyšlehejte do krému. 1/2 krému nalijte do zdobicího sáčku a do druhé 1/2 krému nasypejte rozdrobené těsto – promíchejte.
9. Na 1/2 těsta pěkně rozetřete máslovo-pudinkový krém, který rozetřete také po obvodu a vnitřek těsta pokryjte karamelovým kondenzovaným mlékem. Po obvodu opět rozetřete drobenkový krém a celý ho pokryjte krémem – zakryjte druhou 1/2 těsta a impregnujte mlékem.
10. Do jiné mísy nalijte studenou smetanu, přimíchejte ztužovač smetany, moučkový cukr a vanilkový cukr – vyšlehejte do středně tuhé směsi.
12. Potom šlehačkový krém naneste do zdobícího sáčku, pěkně ho rozetřete a povrch posypejte zbylým rozdrobeným těstem.
11. Vícevrstvý překrásný dort s pudinkovým krémem, karamelem a šlehačkou podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!