Povidlové slepovánky: Vánoční cukroví

Povidlové slepovánky jsou tradičním vánočním cukrovím, které přináší chuť a vzpomínky na babiččiny kuchyně. Představují jednoduchou a chutnou pochoutku, která v sobě kombinuje lahodnost povidel s krémovitostí másla a křupavostí vlašských ořechů. Nechte se unést kouzlem svátků s tímto tradičním receptem.

Zdroj: Irena Nováková

Ingredience:

Těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 120 g moučkového cukru
  • 240 g másla
  • 120 g mletých vlašských ořechů

Náplň:

  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 5 lžic povidel
  • 3 lžíce rumu
  • 1 vanilkový cukr
  • Strouhaná kůra z 1 citronu

Poleva:

  • Hořká čokoláda
  • Omega

Ozdoba:

  • Nasekané mandličky

Postup:

1) V míse smíchejte všechny ingredience pro těsto a vypracujte hladké těsto.

2) Rozválejte těsto na pomoučněném válci a vykrájejte požadované tvary.

3) Upečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 9 minut.

4) Vychlazené cukroví potřete připravenou náplní.

5) Polevu z čokolády a Omegy roztavte ve vodní lázni a cukroví jí polijte.

6) Zdobte nasekanými mandličkami a nechte ztuhnout.

Závěrem:

Povidlové slepovánky jsou dokonalým cukrovím pro ty, kdo si rádi vychutnávají sladké chvíle vánočních svátků. Se svou bohatou chutí a krásným vzhledem budou skvělou součástí vánočního stolu nebo dokonalým dárkem pro vaše blízké. Užijte si svátky plné radosti, pohody a hlavně dobrého jídla!