Klášterní cukroví nese s sebou vzpomínky na tajemné klášterní chodby, kde mnichové a jeptišky připravovali tyto lahodné pochoutky v tichu a soustředění. S kombinací ořechů, kakaové chuti a jemného nádechu skořice je toto cukroví dokonalým zážitkem pro váš vánoční stůl.
Ingredience:
Těsto:
- 180 g hladké mouky
- 80 g moučkového cukru
- 140 g másla
- 80 g mletých ořechů
- 1/2 lžičky škořice
- 1 lžíce kakaa
- Strouhaná kůra z 1/2 citronu
Krém:
- 80 g mletých ořechů
- 80 g mletých piškotů
- 2 lžíce rybízové marmelády
- 20 ml rumu
- 80 g máslového krému (podle vaší oblíbené receptury)
Poleva:
- Bílá čokoláda
- Tmavá čokoláda
Postup:
1) V misce smíchejte všechny ingredience pro těsto a vypracujte hladké těsto.
2) Těsto rozválejte na pomoučněném válci a vykrájejte požadované tvary.
3) Upečte v předehřáté troubě na 180°C do zlatova.
4) Nechte vychladnout.
5) Pro krém smíchejte všechny ingredience dohromady a vytvořte hladkou směs.
6) Na jedno cukroví naneste krém a přiklopte druhým kouskem cukroví.
7) Roztopte bílou a tmavou čokoládu v oddělených miskách.
8) Naneste čokoládu a nechte ztuhnout.
TIP: naskládám je tak blízko sebe a čokošku dám do mikroten sáčku a až je taková kašovitá, tak ustřihnu rožek a jedu cik cak. Jo zaflákám si linku, ale jedině tak docílím že je to rovný
Závěrem:
Klášterní cukroví přináší nostalgii a teplé vzpomínky na dávné doby. S tímto receptem si můžete tyto chvíle připomenout a sdílet je se svými blízkými. Užijte si klidné chvíle u vánočního stolu s těmito lahůdkami, které nabízejí kombinaci bohatých chutí a textur. Přejeme vám krásné svátky plné radosti a spokojenosti!