Objevte kouzlo sladkého rána nebo pohodového odpoledne s naším receptem na palačinky s karamelizovanými jablky a skořicí. Tento recept přináší dokonalou kombinaci nadýchaných, měkkých palačinek s lákavou sladkostí karamelizovaných jablek a vůní skořice. Ať už si je dopřejete sami nebo je připravíte pro své blízké, každý sousto bude zaručeně zážitkem.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Palačinky s karamelizovanými jablky a skořicí
Co budeme potřebovat:
Ingredience na palačinky:
- 300 g mouky
- 280 ml mléka nebo minerální vody
- 2 vejce
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička vanilkové esence
- 2 lžíce třtinového cukru
- špetka soli
Ingredience na náplň:
- 4 jablka
- 100 g másla
- 100 g cukru
- 1 lžička skořice
- lžička vanilkového cukru
- 1 lžička citronové šťávy
Jak budeme postupovat:
1. Příprava palačinek: Do mísy rozklepneme vejce a šleháme metličkou, dokud se nevytvoří pěna. Postupně přidáme mléko pokojové teploty nebo minerální vodu, olej, cukr a vanilkovou esenci. Vše dobře promícháme metličkou.
2. Poté postupně přidáváme mouku a špetku soli. Vznikne tekuté těsto bez hrudek.
3. Rozehřejeme pánev potřenou trochou másla nebo oleje a pomocí naběračky naléváme těsto po celé ploše. Palačinku necháme na každé straně asi 1 minutu. Jakmile je palačinka zlatohnědá z obou stran, položíme ji na talíř a pokračujeme stejně se zbytkem těsta. Palačinky skládáme na sebe.
4. Příprava náplně: Jablka oloupeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Pokapeme citronovou šťávou.
5. Máslo a cukr dáme do hrnce na slabý oheň a mícháme, dokud se cukr nerozpustí a začne karamelizovat.
6. Poté přidáme jablka, vanilkový cukr a skořici. Na slabém ohni necháme jablka zpěnit asi 7-8 minut, poté vypneme oheň a náplní naplníme všechny palačinky, které poté složíme nebo pevně zatočíme.
7. Můžeme podávat samotné nebo ozdobené trochou karamelu. Hotovo!
Dobrou chuť! 🙂