Domácí majonéza s hořčicí krok za krokem: Ideální doplněk k vaření

Domácí majonéza s hořčicí je skvělým způsobem, jak oživit vaření a dodat jídlům tu pravou chuť. Tento jednoduchý krok za krokem recept vám umožní připravit vlastní, dokonale vyváženou majonézu, která je ideální jako doplněk k různým pokrmům. Pojďme na recept!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Domácí majonéza s hořčicí krok za krokem: Ideální doplněk k vaření
Zdroj: gustoase.net

Domácí majonéza s hořčicí

Co budeme potřebovat:
  • 1 vrchovatá lžíce sladké hořčice
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 hrnku oleje
  • špička nože soli
  • 1/2 lžičky jablečného octa (nebo polosuchého bílého vína)

Jak budeme postupovat:

1. Do malého mixéru dejte hořčici, ocet nebo víno, sůl a oloupané stroužky česneku.

2. Přikryjte víčkem a během mixování ingrediencí postupně přes otvor ve víčku přilévejte olej tenkým pramínkem, podobně jako při přípravě jakékoliv majonézy, a mixujte, dokud majonéza nezhoustne.

3. Pokud nemáte mixér, můžete použít i šlehač, ale česnek je třeba předtím nastrouhat.

Domácí majonéza s hořčicí krok za krokem: Ideální doplněk k vaření
Zdroj: gustoase.net

Rada: Pokud se vám majonéza “srazí”, můžete ji opravit takto: do mísy dejte vrchovatou lžičku hořčice a pomalu do ní vmíchávejte majonézu, přitom ji neustále šlehejte metličkou, dokud se nezapracuje.

4. Majonéza nebude tak zhoustlá jako majonéza s vejci, ale je výborným dresinkem k hranolkům nebo karbanátkům. Barva majonézy se liší podle použité hořčice, na trhu je k dispozici široká škála hořčicových variant.

Domácí majonéza s hořčicí krok za krokem: Ideální doplněk k vaření
Zdroj: gustoase.net

Jednoduché a rychlé, viď? 🙂

Přejeme dobrou chuť a hodně štěstí při vaření!