Hledáte rychlý a snadný recept, který zasytí a zároveň potěší vaše chuťové pohárky? Makaróny ve smetanové rajčatové omáčce s lahodným sýrem jsou skvělou volbou. Tento recept kombinuje klasické italské chutě s krémovým nádechem, čímž vytváří dokonalou harmonii mezi výraznými rajčaty a bohatou smetanovou omáčkou.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Makaróny ve smetanové rajčatové omáčce se sýrem
Co budeme potřebovat:
- 200 g těstovin – my použili makaróny
Omáčka:
- olivový olej – na smažení
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce rajčatový protlak
- 1 lžička soli
- 1 lžička třtinový cukr/cukr
- 1 lžička červená mletá sladká paprika
- černý mletý pepř – podle chuti
- 50 ml mléka
- 60 ml smetany
- kostka másla
- 150 g sýr
- sýr čedar – podle chuti
Na zdobení a posypání:
- čerstvá nasekaná petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Makaróny vsypte do hrnce s vroucí osolenou vodou – vařte je podle návodu na obalu, nejlépe však jsou al dente, a poté z nich odlijte trochu vody a sceďte je.
2. Připravte si pánev s rozehřátým olivovým olejem a vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli – smažte ji 2-3 minuty na středním ohni dozlatova, poté přidejte nadrobno nakrájený česnek – smažte 1-2 minuty, dále přidejte rajčatový protlak – promíchejte. Dochuťte solí, cukrem, červenou mletou sladkou paprikou, černým mletým pepřem – promíchejte a podlijte trochou vody s uvařeným těstovin – dobře promíchejte.
3. Následně přilijte mléko, smetanu a přidejte kostku másla – vše důkladně promíchejte, také přisypejte strouhaný sýr a sýr čedar – pořádně promíchejte a nakonec vsypejte uvařené makaróny – řádně promíchejte.
4. Na závěr ozdobte posypejte čerstvě nasekanou petrželkou a podávejte je s láskou, velkou chutí a úsměvem na tváří.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!