Recept na mangový cheesecake, který dokonale spojuje krémovou sladkost sýra s exotickou příchutí manga

Dnes vám představíme recept na mangový cheesecake, který dokonale spojuje krémovou sladkost sýra s exotickou příchutí manga. Tato delikátní kombinace chutí vás přenese do tropického ráje a potěší vaše chuťové buňky. Připravte se na skvělý zážitek.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Recept na mangový cheesecake, který dokonale spojuje krémovou sladkost sýra s exotickou příchutí manga
Zdroj: gustoase.net

Mangový cheesecake

Co budeme potřebovat:

Pro základní sušenkovou vrstvu:

  • 250 g sušenek
  • 120 g másla s obsahem tuku 82%

Pro tvarohovou náplň:

  • 600 g tvarohového krému Philadelphia
  • 160 g moučkového cukru
  • 4 pláty želatiny (cca 8 g želatiny)
  • 200 g manga

Pro mangový želé:

  • 250 g manga
  • 100 ml vody
  • 50 g vanilkového cukru
  • 3 pláty želatiny (přibližně 6 g)

Jak budeme postupovat:

1. Příprava sušenkového základu: Máslo rozpusťte. Sušenky rozmixujte v mixéru a přendejte je do mísy. Přidejte rozpuštěné a vychladlé máslo. Vezměte kulatou formu s odnímatelnými stěnami o průměru 25 cm a rozprostřete směs sušenek s máslem na dně formy. Pomocí lžíce nebo sklenice jemně přitlačte směs, aby vytvořila rovnoměrnou vrstvu. Dejte formu na chladné místo, zatímco připravujete náplň.

2. Příprava náplně: Želatinu namočte do studené vody po dobu 10 minut. Do misky dejte tvarohový krém Philadelphia, přidejte moučkový cukr a mixujte, dokud nezískáte hladkou směs. Samostatně rozmixujte mango na hladkou pastu a přidejte ji ke směsi s krémem a míchejte jemně. Přidejte namočenou želatinu a opatrně míchejte. Nalijte připravenou náplň na sušenkový základ v pekáči, vyrovnávejte ji lžící a nechte formu vychladnout.

3. Příprava mangového želé: Želatinu namočte do studené vody po dobu 10 minut. Mango rozmixujte na pyré a smíchejte s vodou a vanilkovým cukrem. Lehce ohřejte na mírném ohni, ale nedovolte směsi vařit. Přidejte namočenou želatinu a míchejte jemně. Směs přeceďte, aby byla hladká, a nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu. Rozlijte ji rovnoměrně přes cheesecake a lehce pohybujte formou, aby se želé rovnoměrně rozprostřelo. Dejte formu do lednice na 4-5 hodin nebo přes noc.

4. Podávání: Na druhý den nakrájejte a podávejte mangový cheesecake. Je naprosto lahodný, osvěžující a ideální sladkost k zakousnutí v jakémkoli ročním období. Vyzkoušejte tento recept k oslavě, na víkendové rozmazlování nebo na důležitou událost.

Recept na mangový cheesecake, který dokonale spojuje krémovou sladkost sýra s exotickou příchutí manga
Zdroj: gustoase.net

Dobrou chuť! 🙂

Recept na mangový cheesecake, který dokonale spojuje krémovou sladkost sýra s exotickou příchutí manga
Zdroj: gustoase.net