Ďábelská pikantní směs na topinky

Kdo by odolal křupavým topinkám s pikantní směsí, která v sobě skrývá bohatství chutí a vůní? Představujeme vám recept na ďábelskou směs, která vaše topinky povýší na zcela novou chuťovou úroveň. Jedná se o kombinaci osvěžujících paprik, sladkých rajčat, výrazné cibule, pikantního česneku a chutného bůčku, doplněnou o špetku pálivosti díky feferonce. Tato směs je ideální nejen pro topinky, ale i jako doplněk k masu či těstovinám. Připravte se na nezapomenutelný chuťový zážitek!

Zdroj: Daniela Sedláčková

Ingredience:

  • 1 kg paprik
  • 1 kg rajčat
  • 0,5 kg cibule
  • 1 palička česneku
  • 1 kg libovější bůček
  • 1 feferonka
  • Sůl, pepř, mletá pálivá paprika

Postup:

1) Nakrájejte zeleninu na menší kousky a osolte.

2) Vařte zeleninu, dokud nebude měkká.

3) Bůček buď upražte na pánvi, dokud nebude hotový, nebo ho uvařte do měkka.

4) Všechny připravené ingredience společně umelte na masovém mlýnku, aby vznikla homogenní směs.

5) Dochutíte podle svého vkusu solí, pepřem a mletou pálivou paprikou.

6) Nechte směs projít varem, případně ji můžete dát i do předehřáté trouby.

7) Hotovou směs naplňte do skleniček a sterilizujte. Sterilizaci můžete provést buď klasicky ve vodní lázni po dobu čtvrt hodiny nebo v troubě na 100 stupňů po dobu jedné hodiny.


Čtěte také:


Doporučení:

Směs je nejlepší podávat na křupavých topinkách, ale můžete ji využít i jako náplň do sendvičů nebo jako pikantní omáčku k masu. Uchovávejte v chladu a spotřebujte do pár měsíců.