Zapečené masové kuličky v rajčatové omáčce se zeleninou a bramborami

Zapečené masové kuličky v rajčatové omáčce s hrstkou osvěžující zeleniny a šťavnatými bramborami jsou skvělou volbou pro ty, kteří hledají sytý a chutný pokrm. Tato jednoduchá kombinace se spojuje do jednoho lahodného jídla.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Zapečené masové kuličky v rajčatové omáčce se zeleninou a bramborami
Zdroj: gustoase.net

Zapečené masové kuličky v rajčatové omáčce se zeleninou a bramborami

Co budeme potřebovat:
  • 500 g mletého kuřecího masa
  • 1 syrové vajíčko
  • 1 velká cibule
  • 50 ml oleje
  • strouhanka z dvou plátků chleba
  • 3-4 lžíce mouky
  • sůl a pepř podle chuti
  • svazek čerstvé petrželky

Další ingredience:

  • 10 cherry rajčat
  • 500 g brambor
  • 10 syrových zelených papriček
  • 150 ml rajčatové omáčky nebo protlaku

Jak budeme postupovat:

1. Oloupejte cibuli, omyjte ji a nasekejte na jemno. Poté ji smíchejte s mletým kuřecím masem, syrovým vajíčkem a dochuťte solí a pepřem. Přidejte strouhanku z chleba, mouku a drobně nasekanou petrželku. Důkladně rukama promíchejte směs, aby se všechny ingredience dobře spojily, a vytvořte z ní malé kuličky.

2. Brambory očistěte a nakrájejte na plátky. Do hlubokého hrnce nebo pekáče přidejte olej, rozložte plátky brambor vedle sebe, aby byly mezi nimi co nejméně mezery.

3. Na brambory umístěte vrstvu kuliček, plátky rajčat a zelené papričky, další vrstvu brambor a další vrstvu kuliček, papriček a rajčat. Přidejte rajčatovou omáčku a hrnec vložte do předehřáté trouby na 180 °C po dobu přibližně 30-35 minut.

4. Pokud se zdá, že omáčka příliš vyschla, můžete přidat trochu horké vody.

Hotovo! Jednoduché, viď? 🙂

Zapečené masové kuličky v rajčatové omáčce se zeleninou a bramborami
Zdroj: gustoase.net

Pro inspiraci: ingredience můžete do pekáče pokládat i takto:

Dobrou chuť!