Křehké plněné rohlíčky – vánoční cukroví

Kdo by neznal klasické vánoční rohlíčky? Tento recept vás provede krok za krokem přípravou křehkých rohlíčků, které jsou zvenku lehce křupavé a uvnitř nádherně křehké. Ačkoliv recept zůstává věrný tradici, přinášíme vám několik tipů, jak dodat rohlíčkům moderní twist.

Zdroj: istockphoto.com

Ingredience:

Na těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 80 g moučkového cukru
  • 120 g másla
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce smetany ke šlehání 33%
  • Na špičku nože prášku do pečiva
  • Citronová kůra

Krém:

  • Máslo
  • Moučkový cukr
  • Kakao (pro tmavou variantu)

Vyzkoušejte také – 7 nejlepších receptů na krémy do vánočního cukroví

Dekorace:

  • Rozpuštěná čokoláda

Postup:

1) Příprava těsta: Do mísy prosijte mouku s práškem do pečiva a moučkovým cukrem. Přidejte na kousky nakrájené lehce změklé máslo, žloutky, smetanu a citronovou kůru (nebo pár kapek citronového oleje). Zpracujte vše do hladkého těsta, zabalte do folie a nechte odležet několik hodin v lednici.

2) Formování rohlíčků: Troubu předehřejte na 180 stupňů. Připravte si formičky ve tvaru rohlíčků (ideálně malé, cca 5,5 cm). Formičky vymažte a vysypte dle vaší preference.

3) Příprava krému: V míse smíchejte máslo s moučkovým cukrem. Pokud chcete tmavou variantu krému, přidejte kakao a dobře promíchejte.

4) Dokončení: Když jsou rohlíčky upečené a vychladlé, spojte je k sobě krémem. Poté namáčejte obě konce rohlíčků v rozpuštěné čokoládě.

Závěrem:

Ať už chystáte cukroví pro rodinu nebo jako dárek pro přátele, tyto křehké rohlíčky budou jistě hit. Jsou jednoduché na přípravu, nádherně křehké a jistě zanechají trvalý dojem. Užijte si je a nechte své chuťové pohárky tancovat radostí!