ROZHOVOR: Jednoduchý, ale unikátní šperk, který jistě nikdo nepřehlédne.

Velmi si vážíme našich čtenářů i Vás, kteří se s námi dělíte o své kreativní výtvory.
Motivovali jste nás k tomu, abychom s některými z Vás udělali krátký rozhovor, a také
abychom rozšířili povědomí o umění. Vezmeme Vás s námi na místa plná originality.

Pokud hledáte inspiraci pro šperk, který nenajdete v žádném jiném obchodě, nebo šperk na míru, pak vám představujeme kolekci lovelies. Svůj šperk si můžete navrhnout podle svých představ, takže bude skutečně jedinečný.

Další skvělé inspirace na recepty a tvoření do Vaší domácnosti naleznete na naší facebookové stránce Prima Inspirace.

ROZHOVOR:
Zdroj: lovelies_jewellery

Na začátek Vás poprosím, abyste se nám představila.

Jmenuji se Vanessa Valderová, je mi 24 let a jsem studentkou vysoké školy. Ve svém volném čase jsem se rozhodla věnovat výrobě a prodeji náramků lovelies a dostat tak naši českou ruční práci mezi zákazníky z celého Česka a Slovenska.

Představíte nám vaši tvorbu?

Naše kolekce lovelies se specializuje na výrobu náramků ze 14k zlata, které jsou doplněny saténovou šňůrkou. Naše šperky jsou ručně vyráběny v České republice a každý kousek je originál. Nabízíme zákazníkům širokou škálu motivů a barev saténových šňůrek, aby si mohli vybrat přesně to, co se jim nejvíc líbí.

ROZHOVOR:
Zdroj: lovelies_jewellery

Snažíme se splnit všechna přání našich zákazníků, proto si můžou navrhnout šperk podle svých představ, a kromě náramků si nechat vyrobit třeba i řetízky nebo prsteny. Snažíme se zákazníkům nabídnout co nejlepší servis, proto šperky vyrábíme a doručujeme do 1 týdne od objednání.

ROZHOVOR:
Zdroj: lovelies_jewellery

Co všechno vyrábíte?

Zákazníci v naší nabídce najdou náramky se spoustou typů přívěsků. Nejoblíbenější jsou náramky s písmeny, které můžou být holé nebo se zirkony či brilianty. Nabízíme i čísla (jednociferná i dvouciferná), nápisy (mama, love), srdíčka a karmy. Vše je možné v provedení s nebo bez kamínků. Kromě náramků nabízíme i řetízky na krk s iniciály.

Jak vznikl nápad vyrábět šperky?

Dlouho jsem si přála na ruce nosit náramek s iniciály svých blízkých. A jelikož se od malička pohybuji ve zlatnické rodině, tak jsme s rodiči dali hlavy dohromady a vymysleli kolekci lovelies.

ROZHOVOR:
Zdroj: lovelies_jewellery

Z jakých materiálů vyrábíte?

Naše šperky vyrábíme ze 14k zlata tak, aby měly co nejdelší životnost. Zákazníci si mohou vybrat z klasického žlutého, bílého nebo dnes velmi oblíbeného růžového zlata. Barvy zlata je možno různě kombinovat. Všechny šperky jsou označeny českou puncovní značkou.

Tvoříte sama nebo vám v tom někdo pomáhá?

S tvorbou mi nejvíce pomáhají moji rodiče, kteří se zlatničině věnují celý život a pomohli mi i celý koncept vymyslet a dotáhnout do dokonalosti. O výrobu zlatých přívěsků se stará můj taťka, který má s výrobou šperků dlouholeté zkušenosti. O zbytek (vázání šňůrky, komunikace se zákazníky, balení a odesílání objednávek) se starám já sama ve svém volném čase.

ROZHOVOR:
Zdroj: lovelies_jewellery

Je to vaše práce nebo záliba?

Určitě je to moje záliba. Jsem studentkou vysoké školy a svůj volný čas věnuji výrobě náramků, komunikaci se zákazníky a spravováním Instagramu.

Jak dlouho trvá výroba jednoho šperku od návrhu až po finální výsledek?

Samotný design a koncept náramků jsme vymýšleli dlouho, a pořád se snažíme naši nabídku vylepšovat a rozšiřovat. Nejnáročnější část je samotná výroba zlatého přívěsku, ta může trvat i několik hodin. Navázání šňůrky pak trvá v řádu minut.

ROZHOVOR:
Zdroj: lovelies_jewellery

Co všechno potřebujete na výrobu?

Na výrobu potřebujeme hlavně vybavenou zlatnickou dílnu se šikovným zlatníkem. Dále je potřebný zlatý materiál, počítač, ve kterém si daný motiv navrhneme a následně přeneseme na zlato. K výrobě jsou samozřejmě potřebné i jiné zlatnické nářadí (např. pilka, mikroskop, zirkony a pod.)

ROZHOVOR:
Zdroj: lovelies_jewellery

Můžete nám popsat výrobní proces?

V počítači se vytvoří návrh přívěsku podle přání zákazníka, který následně pomocí gravírovacího stroje přeneseme na zlatý materiál. Tvar přívěsku se ručně vyřeže pilkou a vyrobí se zlatá ouška. Pokud je šperk kamínkový, tak musíme vložit kameny (zirkony nebo brilianty). Dále se přívěsek vyleští a u bílého zlata potáhne rhodiem. Šperk dále opuncujeme na Puncovním úřadě. Posledním krokem je navázání saténové šňůrky.

ROZHOVOR:
Zdroj: lovelies_jewellery

Kde se dají vaše výrobky zakoupit?

Naše výrobky si zákazníci můžou zakoupit přes náš instagramový profil @lovelies_jewellery, nebo facebook lovelies_jewellery, kde uvidí všechny naše nabízené produkty. Stačí nám napsat zprávu, šperky objednat a my se postaráme o zbytek. Objednávky můžou zákazníci provádět i přes e-mail: lovelies.jwl@gmail.com

Pokud by někdo chtěl náramky vidět naživo, může navštívit naši dílnu v Havířově (Zlatnická dílna Valder, Široká 4).

ROZHOVOR:
Zdroj: lovelies_jewellery

Máte do budoucna nějaké plány, například rozšířit svoji tvorbu?

Naši zákazníci se v budoucnu mohou těšit na nové výrobky. Plánujeme do nabídky zařadit i prstýnky nebo náušnice s iniciály. Snad se nám to povede co nejdřív. A největším snem do budoucna by byla i tvorba vlastního e-shopu.

ROZHOVOR:
Zdroj: lovelies_jewellery
ROZHOVOR:
Zdroj: lovelies_jewellery