Krok za krokem vám představíme skvělý recept na královský tvarohový dort. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného tvarohového dortu ocení všichni. Se šálkem skvělé kávy a horkého čaje si budete připadat jako na obláčku.
Královský tvarohový dort
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Těsto:
- 400 g pšeničné mouky
- 2-3 lžíce horkého kakaa
- 2 lžíce prášku do pečiva
- 150 g moučkového cukru
- 250 g másla
- 3 žloutky
- 1 lžíce husté zakysané smetany 18%
Tvarohová náplň:
- 5 vajec
- 120 g moučkového cukru
- 100 g másla
- 1 balení smetanového pudinku bez cukru
- 1 kg tvarohu
Jak budeme postupovat:
1. Mouku prosejte na desku, smíchejte s horkým kakaem, práškem do pečiva a moučkovým cukrem, pak přidejte nastrouhané nebo nakrájené studené máslo – všechny ingredience spojte.
2. Následně z ingrediencí vytvarujte kouli, uprostřed vytvořte důlek a přidejte žloutky. V případě potřeby přidejte lžíci husté smetany – uhněte hladké těsto.
3. Připravené těsto rozdělte na 2 části a každou zabalte do fólie nebo vložte do sáčku a dejte do lednice vychladit.
4. Jednu část vychlazeného těsta nastrouhejte na struhadle s velkými otvory. Položte na plech o rozměrech 21 × 32 cm vyložený pečicím papírem a odložte ho na chladné místo.
5. Máslo rozpusťte na mírném ohni – nechejte vychladnout.
6. Vejce vyšlehejte s moučkovým cukrem do světlé a nadýchané pěny, jejíž objem by se měl výrazně zvětšit, poté vlijte vychladlé máslo a přisypejte pudinkový prášek – vypněte mixér, přidejte tvaroh při pokojové teplotě – mixujte na nejnižší rychlosti, dokud se nespojí.
7. Náplň nalijte do dortové formy na těsto a navrch rozetřete druhou část vychladlého strouhaného těsta.
8. Pečte v předehřáté troubě 1 hodinu při 170 °C a po upečení nechejte ve vypnuté troubě vychladnout.
9. Královský tvarohový dort podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!