Duté kokosové rohlíčky: Vánoční cukroví

Duté kokosové rohlíčky jsou lehké a voňavé pečivo, které skvěle doplní odpolední čaj nebo kávu. Příprava těchto rohlíčků je jednoduchá a výsledný efekt je velmi efektní. Kokos dodává rohlíčkům jedinečnou chuť a vůni, a díky jejich dutému středu jsou zvláště lahodné.

Zdroj: Jana Oravcova

Ingredience:

  • 250 g Hery (nebo jiného tuku vhodného na pečení)
  • 250 g kokosové mouky
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 kávová lžička sody bikarbona
  • 500 g práškového cukru

Postup:

1) Příprava těsta: Všechny ingredience smíchejte dohromady v míse a vytvořte hladké těsto.

2) Odpočinek těsta: Nechte těsto odpočívat 2 hodiny před formováním.

3) Naplnění formiček: Těsto vložte do speciálních formiček na kokosové rohlíčky. Dbejte na to, abyste formičky naplnili jen po okraj, protože těsto při pečení napuchne.

4) Pečení rohlíků: Rohlíčky pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu 10 minut, poté snižte teplotu na 50 stupňů Celsia a pečte dalších 10 minut.

5) Dokončení: Po vyjmutí z trouby nechte rohlíčky 5 minut odpočívat ve formičkách, poté je opatrně vyklopte.

Závěr

Duté kokosové rohlíčky jsou skvělým doplňkem ke slavnostnímu stolu nebo jen jako malá odměna k odpolednímu čaji. Jsou křupavé zvenčí a měkké uvnitř s jemnou kokosovou chutí.