Tvarohový dezert s čokoládovými kuličkami

Náš nejnovější kulinářský výtvor vám přináší unikátní zážitek – tvarohový dezert s čokoládovými kuličkami. Tento výjimečný dezert v sobě spojuje bohatost sezamových semínek, pudinku a jemného tvarohu. Se šálkem skvělé kávy a horkého čaje si budete připadat jako na obláčku.

Tvarohový dezert s čokoládovými kuličkami
Zdroj: smakinatalerzu.pl

Tvarohový dezert s čokoládovými kuličkami

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

Těsto na čokoládové kuličky se sezamovými semínky:

  • 200 g měkkého másla
  • 1/2 šálku moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 2 šálky pšeničné mouky
  • 2 lžíce prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 3-4 lžíce sezamových semínek

Tvarohová náplň:

  • 6 vejce
  • 1 šálek moučkového cukru
  • 100 g rozpuštěné máslo
  • 1 balení pudinku bez cukru – (40 g)
  • 1 kg tvarohu

Jak budeme postupovat:

1. Měkké máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem do světlé a nadýchané pěny, pak přidejte žloutky – míchejte, dokud se nespojí. Následně prosejte mouku s práškem do pečiva a kakaem a vmíchejte sezamová semínka, pak je přidejte k máslové směsi – míchejte, dokud se nespojí. Připravenou směs zabalte do fólie a dejte vychladit do lednice (asi 15-20 minut).

2. Máslo rozpusťte na středním ohni, odstavte a nechejte vychladnout.

3. Celá vejce vyšlehejte s moučkovým cukrem do světlé a nadýchané hmoty – míchejte asi 10 minut, směs by měla výrazně zvětšit svůj objem. Poté přidejte vychladlé rozpuštěné máslo, přisypejte pudinkový prášek a nakonec přidejte tvaroh – nejlépe pokojové teploty – krátce promíchejte, jen dokud se nespojí, na nejnižší rychlosti mixéru.

4. Z vychladlého těsta vytvarujte asi 30 kuliček po 15 g, ale můžete udělat i více menších kuliček – nepoužívejte celé těsto, zbylé těsto uložte zpět do lednice.

5. Plech o rozměrech 21 × 32 cm vyložte pečicím papírem. Na dno položte čokoládové kuličky a nechte mezi nimi mezery – 6 řad po 5 kuličkách.

6. Jemně na ně rozetřete tvarohovou směs a navrch nastrouhejte zbylé těsto.

7. Pečte v předehřáté troubě 1 hodinu při 175 °C.

8. Po upečení ho podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.

Přátelé přejeme Vám všem dobrou chuť!