Těstovinový pekáč s mletým masem a třemi druhy sýrů je pohodlný, sytý pokrm, který je ideální pro rodinnou večeři nebo jako pohostinný jídlo pro přátele. Tento recept kombinuje klasické italské chutě v jednoduchém, ale velmi chutném jídle.
Ingredience
- 500 g těstovin penne
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- Špetka chilli
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 2-3 lžíce sýra ricotta
- 150 g mozzarelly
- 50 g parmazánu
- Bylinky z Provence
- Sůl a pepř
- Olej na smažení
Postup
1) Vaření těstovin: Těstoviny uvařte al dente v osolené vroucí vodě a poté je sceďte.
2) Příprava základu: Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte na pánvi na troše oleje. Přidáte prolisovaný česnek a chilli a krátce restujte.
3) Smažení masa: Přidejte mleté maso a smažte. Poté přidejte rajčata s tekutinou a dusíme, dokud omáčka nezhoustne a nevznikne kompaktní směs (asi 15 minut). Nakonec dochuťte solí, pepřem a provensálskými bylinkami.
4) Kombinování těstovin a omáčky: Scezené těstoviny smíchejte s mletým masem, rajčatovou omáčkou a ricottou.
5) Zapékání: Směs přendejte do vymazané zapékací misky. Mozzarellu nakrájejte na plátky a rozložte na vrch směsi. Posypte strouhaným parmazánem.
6) Pečení: Zapékací misku vložte do předehřáté trouby na 190-200 stupňů Celsia a pečte asi 15 minut, než se sýr krásně zapeče.
Závěr
Po upečení nechte pekáč několik minut odpočinout a poté podávejte. Můžete přidat čerstvou zeleninu nebo salát pro doplnění chuti. Užijte si bohatou kombinaci sýrů a výtečně ochuceného masa.