Připravte si kuřecí řízky v bylinkovém těstě

Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na kuřecí řízky v bylinkovém těstě. Jemné, měkké a křupavé. Jednoduchá večeře na stole!

Připravte si kuřecí řízky v bylinkovém těstě
Zdroj: smakinatalerzu.pl

Kuřecí řízky v bylinkovém těstě

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

Těsto:

  • 2 vejce
  • 4-5 lžic bramborové mouky
  • 2-3 stroužky česneku
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 2 kuřecí prsa

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Vejce smíchejte s moukou, pak přidejte rozdrcený česnek, dochuťte solí, černým mletým pepřem, sušeným tymiánem a sušenou majoránkou – promíchejte.

2. Omyté a osušené maso rozdělte na menší porce, poté smíchejte s připraveným těstem a uložte do lednice alespoň na hodinu.

3. Potom maso vyjměte z lednice a na pánvi s rozehřátým olejem – smažte z obou stran dozlatova dokřupava.

4. Po usmažení je podávejte s láskou, velkou chutí a také s přílohou, kterou máte rádi.

Přátelé přejeme Vám dobrou huť!