Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na kuřecí řízky v bylinkovém těstě. Jemné, měkké a křupavé. Jednoduchá večeře na stole!
Kuřecí řízky v bylinkovém těstě
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Těsto:
- 2 vejce
- 4-5 lžic bramborové mouky
- 2-3 stroužky česneku
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušené majoránky
- 2 kuřecí prsa
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Vejce smíchejte s moukou, pak přidejte rozdrcený česnek, dochuťte solí, černým mletým pepřem, sušeným tymiánem a sušenou majoránkou – promíchejte.
2. Omyté a osušené maso rozdělte na menší porce, poté smíchejte s připraveným těstem a uložte do lednice alespoň na hodinu.
3. Potom maso vyjměte z lednice a na pánvi s rozehřátým olejem – smažte z obou stran dozlatova dokřupava.
4. Po usmažení je podávejte s láskou, velkou chutí a také s přílohou, kterou máte rádi.
Přátelé přejeme Vám dobrou huť!