Vánoční cukroví Pracny: Kokosové, Kakaové a Ořechové

Hledáte tradiční sladké pečivo s moderním nádechem? Pracny v těchto třech variantách – kokosové, kakaové a ořechové, jsou ideální pro sladké chvíle u kávy či čaje. Každý recept má svou unikátní chuť, která osloví všechny milovníky sladkého.

Zdroj: Blanka Kozáková

Ingredience:

Kokosové pracny:

  • 125 g tuku (máslo, Hera)
  • 80 g cukru moučka
  • 120 g kokosu
  • 180 g polohrubé mouky
  • 1 vejce

Kakaové pracny:

  • 240 g másla
  • 2 lžíce kakaa
  • 120 g cukru moučka
  • 280 g hladké mouky
  • 120 g mleté vlašské ořechy
  • 1 lžička perníkového koření

Ořechové pracny:

  • 100 g Hera
  • 80 g cukru moučka
  • 200 g hladké mouky
  • 60 g mleté vlašské ořechy
  • 1 lžíce kakaa
  • Špetka skořice, mletý hřebíček, nebo trošku perníkového koření

Příprava:

1) Kokosové pracny: Smíchejte všechny ingredience a naplňte formičky. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 15 minut.

2) Kakaové pracny: V míse smíchejte všechny ingredience dohromady a opět naplňte formičky. Pečte v troubě na 175°C asi 8 minut.

3) Ořechové pracny: Ingredience smíchejte. Těsto může být trošku drolivé, ale hned ho plňte do formiček. Pečte na 180°C přibližně 12 minut.

Čtěte také:

Stromečky – vánoční cukroví

Závěr:

Tyto pracny v různých variantách dodají vašemu sladkému stolu rozmanitost a skvělou chuť. Jsou ideální pro sváteční období, ale i pro každodenní odpoledne. Užijte si jejich lahodnou chuť!