Chcete ponořit své chuťové pohárky do něčeho výjimečného? Vyzkoušejte tradiční Bratislavskou roládu doplněnou o neodolatelný kokosový kmen. Tyto dva dezerty jsou jednoduché na přípravu a v kombinaci tvoří nezapomenutelný gurmánský zážitek.
Bratislavská roláda Ingredience:
- Keksy: 25 dkg (rozdrobit na jemno)
- Cukr: 10 dkg
- Kakao: 3 dkg
- Vajíčka: 2 ks
- Rum: 1 polévková lžíce
Náplň:
- Máslo: 10 dkg
- Moučkový cukr: 10 dkg
- Kokos: 6 dkg
Postup přípravy:
1) V míse smícháme keksy, cukr, kakao, vajíčka a rum. Tvoříme tmavé těsto.
2) Rozválíme těsto na tenký plát a rozetřeme světlou náplní připravenou z másla, moučkového cukru a kokosu.
3) Těsto pečlivě smotáme do rolády a necháme v chladu ztuhnout.
4) Po ztuhnutí roládu nakrájíme na plátky.
Kokosový kmen Ingredience:
- Strouhaný kokos: 250 g
- Slazené kondenzované mléko: 1 ks
- Moučkový cukr: 150-200 g
- Rum, kakao, potravinářské barvivo (podle chuti)
Postup přípravy:
1) Ve větší míse smícháme kokos, kondenzované mléko, moučkový cukr, rum a kakao.
2) Rozdělíme směs na tři díly a obarvíme dle preference.
3) Vytváříme dlouhé “salámy”, které po tuhnutí nakrájíme na kolečka. Alternativně můžeme tvarovat přímo malé válečky.
Vyzkoušejte také – 5 skvělých receptů na vánoční cukroví, které zvládne každý
Ať už máte chuť na čokoládovou roládu nebo na kokosovou lahůdku, tento recept vám nabízí obojí. Užijte si sladkou chvíli s těmito tradičními pochoutkami!