Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za rychlý jednoduchý koláč, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit jednoduchý dvoubarevný koláč s čokoládovými lupínky. Jeho příprava je velice snadná a zvládne to úplně každý, i začátečník v kuchyni!
Jednoduchý dvoubarevný koláč s čokoládovými lupínky
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Čokoládové těsto:
- 250 g hořké čokolády
- 100 g másla
- 200 g cukru
- 4 vejce
- 150 g hladké mouky – (1¼ hrnku)
- 2 lžičky prášku do pečiva – podle potřeby
- 100 g vlašských ořechů
Světlé těsto:
- 180 g másla
- 220 g hnědého cukru – (1 šálek+2 lžíce)
- 2 vejce
- 200 ml mléka- (3/4 hrnku+1 lžíce)
- 320 g hladké mouky – (2⅔ šálky)
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 150 g čokoládových lupínků/bonbonů – (3/4 šálky + 2 lžíce)
Pokyny k pečení:
– pečte: 175 °C po dobu 75 minut na horním/spodním ohni
– plech na pečení: 28 cm x 18 cm
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy nalámejte horkou čokoládu a přidejte máslo – rozpusťte na páře nebo v mikrovlnné troubě – nechejte trochu vychladnout a přelijte do nádoby do kuchyňského robota, pak přisypejte cukr – šlehejte, dále postupně přidávejte rozklepnuté vejce, střídavě přisypávejte hladkou mouku a přilévejte mléko, pak nakonec vsypejte nasekané vlašské ořechy – promíchejte a čokoládové těsto je hotové!
2. Připravené těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem o rozměrech 28 x 18 cm, pěkně ho rozetřete a uhlaďte.
3. Do druhé mísy kuchyňského robotu dejte máslo, přisypejte moučkový cukr a postupně přidávejte rozklepnuté vejce, pak střídavě přisypávejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilévejte mléko. Nakonec vsypejte čokoládové lupínky – dobře promíchejte a světlé těsto je hotové!
4. Světlé těsto rozetřete a pěkně uhlaďte na čokoládové těsto ve formě.
5. Pečete v předehřáté troubě 75 minut na horním/spodním ohni při 175 °C.
6. Po upečení ho vyjměte z trouby a podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!