Super lahodná vepřová panenka se žampiony a pórkem na smetanové omáčce

Zkoušeli jste někdy jednoduché a přitom ohromně chutné pokrmy, které se stávají skutečným gastronomickým zážitkem? Vepřová panenka se žampiony a pórkem na smetanové omáčce je jedním z takových pokladů.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Super lahodná vepřová panenka se žampiony a pórkem na smetanové omáčce
Zdroj: mydeliciousmeals.com

Vepřová panenka se žampiony a pórkem

Co budeme potřebovat:
  • cca 680 g vepřové panenky (nakrájené na plátky)
  • 1 šálek pórku (nasekaný)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 300 g žampionů (nakrájených na čtvrtiny)
  • 3/4 šálku kuřecího vývaru
  • 1 šálek smetany
  • 1/2 lžičky hladké mouky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 lžičky petržele
  • 1 lžička kopr (použil jsem sušený)
  • sůl
  • pepř

Jak budeme postupovat:

1. Na pánvi rozehřejte máslo a 1/2 olivového oleje. Plátky vepřové panenky osolte a opepřete a smažte je, občas obraťte, dokud nezezlátnou z obou stran, asi 8 minut celkem. Přeneste na talíř.

Super lahodná vepřová panenka se žampiony a pórkem na smetanové omáčce
Zdroj: mydeliciousmeals.com

2. Vraťte pánev na středně vysoký oheň, přidejte zbývající olivový olej. Přidejte pór, žampiony a česnek, restujte 8 minut (často míchejte).

Super lahodná vepřová panenka se žampiony a pórkem na smetanové omáčce
Zdroj: mydeliciousmeals.com

3. Posypte hladkou moukou. Vlijte vývar a smetanu. Přidejte kopr, petržel, sůl a pepř podle chuti.

Super lahodná vepřová panenka se žampiony a pórkem na smetanové omáčce
Zdroj: mydeliciousmeals.com

4. Vraťte plátky vepřové panenky a šťávy z talíře zpět do pánve. Polijte omáčkou se žampiony a pórkem, přikryjte poklicí a duste, dokud plátky vepřové panenky nejsou měkké, asi 8 minut.

5. Podávejte vepřové panenky zalité smetanovou omáčkou se žampiony a pórkem.

Dobrou chuť!