Rychlý a chutný čokoládový krém

Čokoláda – sladké potěšení, které miluje většina z nás. Pokud patříte mezi milovníky čokolády a hledáte jednoduchý a výtečný čokoládový krém, pak máte štěstí. Tento recept je jednoduchý, rychlý a přesto výsledný krém je neodolatelně lahodný. Hodí se k zdobení dortů, koláčů nebo jako náplň do cukroví. A nezapomínejte, že tajemství výborného čokoládového krému spočívá v kvalitních surovinách, zejména v kakau.

Zdroj: Recipes by Carina

Ingredience:

  • Máslo: 30 g
  • Moučkový cukr: 125 g
  • Kakaový prášek: 12 g
  • Sůl: půl lžičky
  • Horká voda: 2 lžíce

Postup:

1) Příprava čokoládové směsi: Do mísy vložte změklé máslo a přidejte moučkový cukr. Dále přidejte kakaový prášek (nezapomeňte, že volba kvalitního kakaa udělá v chuti krému velký rozdíl) a sůl. Nakonec zalijte směs jednou lžící horké vody.

2) Míchání krému: Pomocí metličky smíchejte všechny ingredience do hladké a homogenní konzistence. Pokud se vám zdá směs příliš hustá, můžete přidat ještě trochu horké vody. Pokud je naopak příliš tekutá, přidejte trochu moučkového cukru. Při úpravě konzistence postupujte opatrně a přidávejte ingredience postupně.

3) Dokončení krému: Když máte krém přesně takový, jaký chcete, ještě ho jednou důkladně promíchejte stěrkou. Následně ho přemístěte do zdobícího sáčku a můžete začít s dekorací. Tento krém je ideální k zdobení dortů, plnění palačinek nebo spojování různých druhů cukroví.

VIDEO NÁVOD:

Čokoláda je univerzální potěšení, které nikdy neomrzí. S tímto rychlým a chutným čokoládovým krémem můžete rychle a snadno dodat vašim dezertům tu pravou čokoládovou chuť. Ať už plánujete zdobit krémem nějaký dort nebo vytvářet sladké dobroty k čaji, tento krém vás nenechá na holičkách. Přeji úspěšnou přípravu a hlavně – dobrou chuť!