Nejlepší polevy na vánoční cukroví, které si snadno můžete připravit

Když se blíží Vánoce, většina z nás začne plánovat, jaké cukroví bude letos zdobit naše vánoční stoly. Ale co dělá tyto vánoční dobroty opravdu neodolatelnými, není jen to, jak chutnají, ale také to, jak vypadají. A právě poleva na cukroví hraje v tomto směru klíčovou roli. Ať už máte rádi klasické polevy čokoládové, nebo experimentujete s novými chutěmi, v tomto článku vám přinášíme několik tipů a triků, jak si doma připravit ty nejlepší polevy na vánoční cukroví.

Zdroj: istockphoto.com

Druhy polev a jak postupovat:

Polevy čokoládové

Použijte libovolný druh čokolády – hořkou, mléčnou nebo bílou. Pro krásný lesk a sametovou texturu můžete čokoládu natemperovat. To znamená rozehřát čokoládu na 45 °C a následně rychle a rovnoměrně zchladit na 28 °C. Jednoduše můžete část čokolády rozpustit a do ní rychle vmíchat zbylou část čokolády nebo rozpuštěnou čokoládu chladit v misce s ledem.

Čokoládová poleva levná: 100 g čokolády smíchejte s 100 g tukem (např. Iva).

Smetanová čokoládová poleva: Smíchejte 150 g čokolády se 120 g smetany. (Poleva nebude zcela tuhá).


Další polevy

Citronová poleva: Smíchejte 150 g moučkového cukru, 3 lžičky horké vody a šťávu z půlky citronu.

Rumová poleva: Smíchejte 150 g moučkového cukru, 1 lžíci horké vody a 2 lžíce rumu.

Kávová poleva: Smíchejte 240 g moučkového cukru s 3 lžícemi horké kávy.

Vanilková poleva: Smíchejte 250 g moučkového cukru, dřeň z 1 vanilkového lusku a 4 lžíce vroucí vody.

Kávová poleva bílková: Smíchejte 2 bílky, 280 g moučkového cukru, 2 lžíce vroucí vody a 1-2 lžičky mleté kávy.

Bílková poleva na perníčky: Použijte 1 bílek, 200 g moučkového cukru a několik lžiček citronové šťávy.

U všech polev je důležité suroviny důkladně promíchat a dosáhnout hladké konzistence.

Ať už se rozhodnete pro kteroukoli z těchto polev, můžete být jisti, že vaše vánoční cukroví bude vypadat atraktivně a bude mít tu správnou chuť. Poleva dodá cukroví finální dotek a pomůže vytvořit tu pravou vánoční atmosféru. Přejeme vám krásné vánoční svátky plné sladkých chvil a nezapomeňte – každé cukroví je ještě lepší, když je upraveno s láskou a kreativitou!


Druhy krémů a jak postupovat:

Vánoční svátky jsou především svátky klidu, rodinných setkání a samozřejmě i dobrot, které na nás čekají na vánočním stole. A co by to byly za Vánoce bez voňavého cukroví? Zatímco tradiční recepty na těsta zůstávají rok co rok většinou neměnné, v oblasti náplní a krémů můžeme každý rok experimentovat a objevovat nové chutě.

Připravte si ty nejlepší krémy do vánočního cukroví.

Představujeme Vám 7 nejlepších receptů na krémy, kterými můžete letos obohatit své vánoční cukroví a překvapit tím své blízké.

Recepty na nejlepší vánoční cukroví naleznete zde. 


Domácí ořechový krém do vánočního cukroví

Zdroj: primainspirace.cz

Co budeme potřebovat:

  • 125 ml mléka
  • 130 g moučkového cukru
  • 140 g másla
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 6 lžic mletých vlašských ořechů
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • Lze použít i vanilkový pudinkový prášek

CELÝ RECEPT NALEZNETE ZDE


Vanilkový krém do vánočního cukroví

Zdroj: primainspirace.cz

Co budeme potřebovat:

  • 500 ml mléka
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 250 g másla
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 12 dkg moučkového cukru

CELÝ RECEPT NALEZNETE ZDE


Krém s vaječným likérem

Zdroj: primainspirace.cz

Co budeme potřebovat:

  • 200 g másla
  • 80 g cukru moučka
  • 1 sáček vanilkového cukru nebo lžičku vanilkového extraktu
  • 50 ml vaječného likéru
  • 50 g sušeného mléka

CELÝ RECEPT NALEZNETE ZDE


Kávový krém

Zdroj: primainspirace.cz

Co budeme potřebovat:

  • 250 g másla
  • 150 g cukru
  • 125 ml silné kávy
  • 1 lžíce hrubé mouky

CELÝ RECEPT NALEZNETE ZDE


Čokoládový krém

Zdroj: primainspirace.cz

Co budeme potřebovat:

  • 250 g másla
  • 140 g cukru moučka
  • 25 g hladké mouky
  • 60 g nastrouhané čokolády
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 vaječný žloutek
  • 125 ml mléka

CELÝ RECEPT NALEZNETE ZDE


Skvělý ořechový krém

Zdroj: primainspirace.cz

Co budeme potřebovat:

  • 80 g moučkového cukru
  • 80 g vlašských ořechů
  • 200 g másla
  • 40 g cukru
  • 3 lžíce kávy

CELÝ RECEPT NALEZNETE ZDE


Dokonalý máslový krém:

Zdroj: primainspirace.cz

Co budeme potřebovat:

  • 150 g kvalitního čerstvého másla
  • 150 g práškového cukru
  • 1 žloutek
  • 500 ml mléka
  • 2 lžíce hrubé mouky

CELÝ RECEPT NALEZNETE ZDE


Závěr:

Pokud máte svůj oblíbený a osvědčený recept na krém, tak nám ho můžete zaslat na email primainspirace@email.cz a inspirovat tím i ostatní čtenáře.

Ať už dáváte přednost klasice, nebo se rádi pustíte do kulinářských experimentů, s našimi tipy na krémy pro vánoční cukroví určitě zazáříte. Věříme, že díky nim bude letošní vánoční pečení ještě sladší a zábavnější. Nechte se inspirovat, vyzkoušejte nové kombinace chutí a užijte si radost z tvoření i z ochutnávání. Přejeme Vám nezapomenutelné chvíle strávené u vánočního pečení a spoustu chvály od těch, kteří budou mít to štěstí a ochutnají Vaše vánoční dobroty.