Představujeme vám jednoduchý a chutný recept na šťavnaté masové kuličky s bramborami a rajčaty v pikantní omáčce, který se připraví v jednom pekáči. Tato lahůdka vám ušetří spoustu času a nádobí, a přitom vaše chuťové buňky budou nadšené! Připravte se na výlet do světa vůní a chutí s touto skvělou večeří.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Masové kuličky s bramborami a rajčaty v pikantní omáčce
Co budeme potřebovat:
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 vajíčko
- 1/2 cibule (střední)
- 1/2 šálku květák (používám mražený)
- 1 lžička papriky
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička italských bylinek
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 2 šálky rajčat (malých, používám směs různých druhů)
- 1/2 šálku rajčatové omáčky
- 6 brambor (nakrájených na plátky)
- olej
- sůl
- petrželka (nasekaná, na ozdobu)
Jak budeme postupovat:
1. Předehřejte troubu na 200 °C.
2. Dejte mleté hovězí maso, cibuli, květák, papriku, italské bylinky, sůl a pepř do mixéru. Mixujte, dokud není vše důkladně nasekané. Přidejte vajíčko a mixujte ještě několikrát.
3. Namáčejte si ruce a vytvořte z této směsi cca 13 masových kuliček (můžete použít lžíci).
4. Nakrájejte brambory na plátky. Rozetřete asi 1 šálek rajčatové omáčky na dno pekáčku.
5. Po stranách pekáčku rozmístěte cherry rajčata a uprostřed pak střídavě umístěte masové kuličky a brambory.
6. Přelijte zbývající rajčatovou omáčkou. Lehce posypte solí, brambory mohou dostat trochu víc soli, a zakápějte olejem.
7. Zakryjte fólií a pečte v předehřáté troubě po dobu 40 minut, poté odstraňte fólii a pečte dalších 15 minut, dokud brambory nejsou uvařené.
8. Posypte petrželkou a podávejte.
Dobrou chuť!