Jednoduché domácí rybí prsty s medovo-hořčicovou omáčkou

Představujeme vám recept na jednoduché domácí rybí prsty, které jsou dokonale křupavé a podávané s lahodnou medovo-hořčicovou omáčkou. Tento pokrm je nejen snadný k přípravě, ale také chutný a osvěžující. Pokud máte rádi rybu, určitě si tuto pochoutku užijete. Připravte se na chuťovou explozi!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Jednoduché domácí rybí prsty s medovo-hořčicovou omáčkou
Zdroj: mydeliciousmeals.com

Jednoduché domácí rybí prsty s medovo-hořčicovou omáčkou

Co budeme potřebovat:

  • 4 filety tresky
  • 1 vajíčko
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 1 šálek strouhanky (Panko)
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 1 lžička oblíbeného koření
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1/2 lžičky soli (na smíchání se strouhankou)
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • avokádový olej (dostatečné množství na zakrytí dna pánve)
  • petrželka (nasekaná, na ozdobu)
  • sůl (na osolení ryby)
  • citron (plátky, k podávání)

Omáčka:

  • 1 šálek majonézy
  • 1 lžíce citronové šťávy (čerstvě vymačkaná)
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička medu
  • 1/2 lžičky česnekového prášku

Poznámky:

A. Rozhodli jsme se, že tyto rybí prsty osmažíme na troše oleje, abychom získali extra křupavost, a níže naleznete návod na tuto metodu. Ale tyto tyčinky z tresky můžete připravit také pomocí alternativních způsobů vaření pro ještě zdravější verzi.

B. Pokud dáváte přednost pečení, položte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte při teplotě 190 °C po dobu 10-12 minut, dokud nezískají krásnou hnědou barvu a ryba není upečená.

C. Pro ty, kteří používají horkovzdušnou fritézu, nastavte ji na 200 °C a smažte tyto filety z bílé ryby přibližně 10 minut. Ujistěte se, že jsou v jedné vrstvě, občas je lehce protřeste a přidejte pár minut, pokud je to potřeba.


Jak budeme postupovat:

1. Filety tresky nakrájejte na proužky. Pokud používáte mražené filety, ujistěte se, že jsou úplně rozmrazené. Osušte je papírovými utěrkami (tento krok je důležitý, abyste zabránili odlepení kousků). Dochutíme solí.

Jednoduché domácí rybí prsty s medovo-hořčicovou omáčkou
Zdroj: mydeliciousmeals.com

2. V mělké misce lehce rozšlehejte vajíčka s lžičkou vody. Na samostatném talíři dejte mouku. Na jiném talíři smíchejte strouhanku, uzenou papriku, italské koření, česnekový prášek, sůl a pepř.

3. V hluboké pánvi rozehřejte olej (dostatečné množství na zakrytí dna pánve) na středním ohni.

4. Každý proužek ryby obalte v mouce (přebytečnou mouku střepte), namočte ho do vaječné směsi a nakonec obalte směsí strouhanky Panko.

Jednoduché domácí rybí prsty s medovo-hořčicovou omáčkou
Zdroj: mydeliciousmeals.com
Jednoduché domácí rybí prsty s medovo-hořčicovou omáčkou
Zdroj: mydeliciousmeals.com
Jednoduché domácí rybí prsty s medovo-hořčicovou omáčkou
Zdroj: mydeliciousmeals.com

5. Kousky ryby smažte v horkém oleji asi 3-5 minut z obou stran, dokud nebudou pěkně zlatohnědé. Mějte na paměti, že doba vaření se může lišit v závislosti na tloušťce proužků ryby.

Jednoduché domácí rybí prsty s medovo-hořčicovou omáčkou
Zdroj: mydeliciousmeals.com
Jednoduché domácí rybí prsty s medovo-hořčicovou omáčkou
Zdroj: mydeliciousmeals.com

6. Během smažení si připravte omáčku. V malé míse smíchejte majonézu, citronovou šťávu, česnekový prášek, hořčici a med a dobře promíchejte.

Jednoduché domácí rybí prsty s medovo-hořčicovou omáčkou
Zdroj: mydeliciousmeals.com

Rybí prsty podávejte s omáčkou a plátky citrona.

Jednoduché domácí rybí prsty s medovo-hořčicovou omáčkou
Zdroj: mydeliciousmeals.com

Dobrou chuť! 🙂