Představujeme vám recept na jednoduché domácí rybí prsty, které jsou dokonale křupavé a podávané s lahodnou medovo-hořčicovou omáčkou. Tento pokrm je nejen snadný k přípravě, ale také chutný a osvěžující. Pokud máte rádi rybu, určitě si tuto pochoutku užijete. Připravte se na chuťovou explozi!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jednoduché domácí rybí prsty s medovo-hořčicovou omáčkou
Co budeme potřebovat:
- 4 filety tresky
- 1 vajíčko
- 1/2 šálku hladké mouky
- 1 šálek strouhanky (Panko)
- 2 lžičky uzené papriky
- 1 lžička oblíbeného koření
- 1 lžička česnekového prášku
- 1/2 lžičky soli (na smíchání se strouhankou)
- 1/4 lžičky černého pepře
- avokádový olej (dostatečné množství na zakrytí dna pánve)
- petrželka (nasekaná, na ozdobu)
- sůl (na osolení ryby)
- citron (plátky, k podávání)
Omáčka:
- 1 šálek majonézy
- 1 lžíce citronové šťávy (čerstvě vymačkaná)
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička medu
- 1/2 lžičky česnekového prášku
Poznámky:
A. Rozhodli jsme se, že tyto rybí prsty osmažíme na troše oleje, abychom získali extra křupavost, a níže naleznete návod na tuto metodu. Ale tyto tyčinky z tresky můžete připravit také pomocí alternativních způsobů vaření pro ještě zdravější verzi.
B. Pokud dáváte přednost pečení, položte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte při teplotě 190 °C po dobu 10-12 minut, dokud nezískají krásnou hnědou barvu a ryba není upečená.
C. Pro ty, kteří používají horkovzdušnou fritézu, nastavte ji na 200 °C a smažte tyto filety z bílé ryby přibližně 10 minut. Ujistěte se, že jsou v jedné vrstvě, občas je lehce protřeste a přidejte pár minut, pokud je to potřeba.
Jak budeme postupovat:
1. Filety tresky nakrájejte na proužky. Pokud používáte mražené filety, ujistěte se, že jsou úplně rozmrazené. Osušte je papírovými utěrkami (tento krok je důležitý, abyste zabránili odlepení kousků). Dochutíme solí.
2. V mělké misce lehce rozšlehejte vajíčka s lžičkou vody. Na samostatném talíři dejte mouku. Na jiném talíři smíchejte strouhanku, uzenou papriku, italské koření, česnekový prášek, sůl a pepř.
3. V hluboké pánvi rozehřejte olej (dostatečné množství na zakrytí dna pánve) na středním ohni.
4. Každý proužek ryby obalte v mouce (přebytečnou mouku střepte), namočte ho do vaječné směsi a nakonec obalte směsí strouhanky Panko.
5. Kousky ryby smažte v horkém oleji asi 3-5 minut z obou stran, dokud nebudou pěkně zlatohnědé. Mějte na paměti, že doba vaření se může lišit v závislosti na tloušťce proužků ryby.
6. Během smažení si připravte omáčku. V malé míse smíchejte majonézu, citronovou šťávu, česnekový prášek, hořčici a med a dobře promíchejte.
Rybí prsty podávejte s omáčkou a plátky citrona.
Dobrou chuť! 🙂