Rychlý a chutný kakaový jablečný koláč, jehož vláčnost a svěžest dávají koláči výjimečnou chuť

Rychlý a chutný kakaový jablečný koláč, jehož vláčnost a svěžest dávají koláči výjimečnou chuť. Vhodný na odpolední svačinu, rodinnou oslavu nebo prostě jen tak k čaji.

Zdroj: Olinka Volfová

Ingredience:

  • 0,5 hrnku oleje
  • 4 vejce
  • 1,5 lžičky kakaa
  • 4 hrnky nakrájená nebo nastrouhaná jablka (oloupaná)
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 0,5 lžičky mleté skořice
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 4 lžíce sušené brusinky
  • Tuk na vymazání
  • Strouhanka na vysypání

Postup:

1) Příprava jablka: Oloupejte jablka a buď je nakrájejte na kostičky, nebo nastrouhejte.

2) Těsto: Vejce našleháme s cukrem, kakaem a olejem do pěny. Následně přidáme jablka, mletou skořici a brusinky.

3) Suché ingredience: Přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře vše promícháme.

4) Příprava formy: Plech vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.

5) Pečení: Těsto vlijeme na připravený plech a rovnoměrně ho rozetřeme. Koláč pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.

6) Dokončení: Po upečení necháme koláč chvíli vychladnout, pak jej pokrájíme na kostky a podáváme.

Čtěte také:

Tip: Tento koláč zůstane měkký a vláčný několik dní, pokud samozřejmě předtím nezmizí ze stolu.

Dobrou chuť!