Dnešní recept, který Vám nabízíme je přírodní kotleta s vajíčkem, cibulkou a hranolkama. Její příprava je velice snadná a hlavně rychlá, zvládne to i začátečník v kuchyni! Jemné maso s volským okem a domácími hranolkami je požitek na duši. Vynikající lahodná večeře na stole!
Přírodní kotleta s vajíčkem, cibulkou a hranolkama
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 3 cibule
- olej – na smažení
- 1 kg vepřová kotleta
Příloha:
- 1 kg brambor
- olej – na polití
- 2 stroužky česneku
- 1 panák Napoleon
- 1 panák voda
- 1/2 lžičky worcesteru
- 3 plátky másla
Koření na hranolky :
- 1 lžička grilovací koření bez soli
- 1 lžička koření na grilování
- 1 lžička soli
Volské oka:
- 3 vejce
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Na pánev s rozehřátým olejem nasypejte nadrobno nakrájenou cibuli – na středním ohni ji smažte dozlatova a po osmažení ji přendejte na talíř.
2. Mezitím si nakrájejte brambory na hranolky a pokapejte je olejem, pak je přeložte do mísy a posypejte směsí koření, která se skládá z grilovacího koření bez soli, koření na grilování a soli – promíchejte. Pečte je předehřáté troubě při 180 °C, podle potřeby dozlatova a dokřurpava.
3. Následně je rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem.
4. Vepřovou kotletu nakrájejte na hrubší plátky a po stranách udělejte malé 2 zářezy, posypejte je solí, černým mletým pepřem – smažte je na pánvi s rozehřátým olejem z obou stran dozlatova, pak k nim přidejte česnek nakrájený na malé plátky a maso z pánve vyjměte. Potom do stejné pánve nalijte panák napoleona, vodu, přilijte worccester omáčku, pak položte plátky másla a maso vraťte na zpět do pánve.
5. Připravte jsi pánev s rozehřátým olejem a rozklepnete do ní vejce, které dochuťte olí, černým mletým pepřem.
6. Přírodní kotleta podávejte s volským okem, smaženou cibulkou a domácími hranolkama a hlavně s láskou a velkou chutí.
PROHLÉDNĚTE SI PODROBNÝ VIDEORECEPT:
Čtěte také:
Kotleta s kostí a bramborové dukátky
Autor receptu / www.youtube.com/@Varenijezabava
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!