V dnešním světě, kdy se zdravý životní styl a kvalitní strava stávají stále důležitějšími, hledáme stále nové způsoby, jak si vychutnat oblíbená jídla bez zbytečných kalorií a tuku. Jedním z takových objevů jsou dýňové hranolky. Zjistěte, jak je připravit a proč jsou tak oblíbené u těch, kteří dbají na své zdraví.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Dýňové hranolky s parmezánem
Co budeme potřebovat:
- 800 g dýně
- 25 g parmezánu
- 100 g strouhanky
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička směsi sušených bylinek
- 1/2 lžičky česnekového granulátu
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžíce olivového oleje
Jak budeme postupovat:
1. Očistěte dýni od slupky a rozkrojte ji na poloviny. Měla by být menšího rozměru. Každou část nakrájejte na proužky a vložte je do mísy.
2. Do hlubokého talíře dejte strouhanku, nastrouhaný parmezán, sladkou papriku, směs sušených bylinek, česnekový granulát, mletý černý pepř a promíchejte.
3. Proužky dýně osolte, pokapejte olivovým olejem (nebo rostlinným olejem).
4. Každý proužek dýně ponořte do suché směsi a dejte na plech vyložený pečicím papírem.
5. Pečte dýni v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut.
6. Získáte dýňové hranolky, které jsou mnohem chutnější než bramborové hranolky a stokrát zdravější!
Přejeme dobrou chuť ve společnosti svých blízkých!