Sezónní dobrotka: Dýňové hranolky – vylepšená a zdravější alternativa tradičních bramborových!

V dnešním světě, kdy se zdravý životní styl a kvalitní strava stávají stále důležitějšími, hledáme stále nové způsoby, jak si vychutnat oblíbená jídla bez zbytečných kalorií a tuku. Jedním z takových objevů jsou dýňové hranolky. Zjistěte, jak je připravit a proč jsou tak oblíbené u těch, kteří dbají na své zdraví.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Sezónní dobrotka: Dýňové hranolky - vylepšená a zdravější alternativa tradičních bramborových!
Zdroj: retete-usoare.eu

Dýňové hranolky s parmezánem

Co budeme potřebovat:

  • 800 g dýně
  • 25 g parmezánu
  • 100 g strouhanky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička směsi sušených bylinek
  • 1/2 lžičky česnekového granulátu
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce olivového oleje

Jak budeme postupovat:

1. Očistěte dýni od slupky a rozkrojte ji na poloviny. Měla by být menšího rozměru. Každou část nakrájejte na proužky a vložte je do mísy.

Dýňové hranolky s parmezánem
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Do hlubokého talíře dejte strouhanku, nastrouhaný parmezán, sladkou papriku, směs sušených bylinek, česnekový granulát, mletý černý pepř a promíchejte.

Dýňové hranolky s parmezánem
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Proužky dýně osolte, pokapejte olivovým olejem (nebo rostlinným olejem).

Dýňové hranolky s parmezánem
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Každý proužek dýně ponořte do suché směsi a dejte na plech vyložený pečicím papírem.

Dýňové hranolky s parmezánem
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Pečte dýni v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut.

6. Získáte dýňové hranolky, které jsou mnohem chutnější než bramborové hranolky a stokrát zdravější!

Dýňové hranolky s parmezánem
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme dobrou chuť ve společnosti svých blízkých!