Dnešní recept, který vám nabízíme, je hovězí kýta na ajvaru. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá a výsledek je famózní. Jemná kombinace masa s lahodnou omáčkou s přidáním ajvaru vás zaručeně dostane. Vznikne Vám plnohodnotný oběd nebo večeře, na které si jistě velmi pochutnáte.
Hovězí kýta na ajvaru
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 120 g uzená slanina
- 1 bíla cibule
- 1 červená cibule
- 1 kg hovězí kýta
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 2 lžičky roštěnkové koření
- 200 g žampiony
- 1 lžíce sojová omáčka tmavá
- 290 g ajvar jemný
- 1 červená kapie
- 1 lžička plnotučná hořčice
- 1 stroužek česneku
- vývar – podle potřeby
Příloha:
- rýže
Jak budeme postupovat:
1. Uzenou slaninu nakrájejte na kostičky a dejte na pánev – osmahněte na mírném ohni a poté k ní vsypejte jemně nakrájenou bílou a červenou cibuli – společně osmahněte, pak přidejte hovězí kýtu nakrájenou na kousky – osmahněte a dochuťte solí, mletým černým pepřem a roštěnkovým kořením – promíchejte.
2. Dále vsypte žampiony nakrájené na půlměsíčky – promíchejte, poté přilijte sójovou tmavou omáčku, přidejte jemný ajvar – znovu promíchejte, na proužky nakrájenou červenou kapii a také hořčici – promíchejte a zalijte vývarem tak, aby bylo maso ponořené – vařte za občasného míchání, dokud maso nezměkne, a nakonec ještě přidejte česnek nakrájený nadrobno.
3. Rýži jsi uvařte podle návodu na obale, ale nejlepší je al dente.
4. Po uvaření podávejte s rýži nebo s oblíbenou přílohou, kterou máte rádi a hlavně s láskou a velkou chutí.
PROHLÉDNĚTE SI PODROBNÝ VIDEORECEPT:
Čtěte také:
Kotleta s kostí a bramborové dukátky
Autor receptu / www.youtube.com/@Varenijezabava
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!