Připravte si hovězí kýtu na ajvaru

Dnešní recept, který vám nabízíme, je hovězí kýta na ajvaru. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá a výsledek je famózní. Jemná kombinace masa s lahodnou omáčkou s přidáním ajvaru vás zaručeně dostane. Vznikne Vám plnohodnotný oběd nebo večeře, na které si jistě velmi pochutnáte.

Připravte si hovězí kýtu na ajvaru
Zdroj: Vaření je zábava

Hovězí kýta na ajvaru

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

  • 120 g uzená slanina
  • 1 bíla cibule
  • 1 červená cibule
  • 1 kg hovězí kýta
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 2 lžičky roštěnkové koření
  • 200 g žampiony
  • 1 lžíce sojová omáčka tmavá
  • 290 g ajvar jemný
  • 1 červená kapie
  • 1 lžička plnotučná hořčice
  • 1 stroužek česneku
  • vývar – podle potřeby

Příloha:

  • rýže

Jak budeme postupovat:

1. Uzenou slaninu nakrájejte na kostičky a dejte na pánev – osmahněte na mírném ohni a poté k ní vsypejte jemně nakrájenou bílou a červenou cibuli – společně osmahněte, pak přidejte hovězí kýtu nakrájenou na kousky – osmahněte a dochuťte solí, mletým černým pepřem a roštěnkovým kořením – promíchejte.

2. Dále vsypte žampiony nakrájené na půlměsíčky – promíchejte, poté přilijte sójovou tmavou omáčku, přidejte jemný ajvar – znovu promíchejte, na proužky nakrájenou červenou kapii a také hořčici – promíchejte a zalijte vývarem tak, aby bylo maso ponořené – vařte za občasného míchání, dokud maso nezměkne, a nakonec ještě přidejte česnek nakrájený nadrobno.

3. Rýži jsi uvařte podle návodu na obale, ale nejlepší je al dente.

4. Po uvaření podávejte s rýži nebo s oblíbenou přílohou, kterou máte rádi a hlavně s láskou a velkou chutí.

PROHLÉDNĚTE SI PODROBNÝ VIDEORECEPT:

Čtěte také:

Hovězí nudličky s těstovinami

Kotleta s kostí a bramborové dukátky

Katův šleh s bramboráčky

Autor receptu / www.youtube.com/@Varenijezabava

Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!