Sháníte skvělý recept na nedělní oběd, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vepřovou krkovici na žampionech. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to úplně každý!
Vepřová krkovice na žampionech
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 50 g + 50 g uzeného špeku
- 3 plátky krkovice
- černý mletý pepř – podle chuti
- sůl – podle chuti
- 3 lžičky roštěnkového koření
- větvička rozmarýnu
- 2 stroužky česneku
- 3 plátky másla
- 1 panák brandy
- jarní cibulka – podle chuti
- 250 g žampionu
- 1 dl demi glace
- 2 dl vody
- 1 cibule
- 4-5 brambor
Jak budeme postupovat:
1. Do pánve jsi vsypejte 50 g nakrájeného uzeného špeku – smažte ho na středním plameni a po osmažení ho vyjměte z pánve.
2. 3 plátky krkovice si posypejte černým mletým pepřem, solí, roštěnkového koření a položte do té jisté pánve, kde se smažil uzený špek.
3. Smažte z obou stran dozlatova, dále přidejte větvičku rozmarýnu, nasekaný česnek a na každý plátek krkovice položte plátek másla – společně vařte na mírném ohni.
4. Po upečení krkovici vyjměte z pánve a do té jisté pánve nalijte panák brandy – povařte a vraťte smažený uzený špek, pak vsypejte nakrájenou jarní cibuli a na půlměsíčky nakrájené žampiony. Dochuťte solí, černým mletým pepřem, roštenkovým kořením a zalijte s demi glace smíchané vodou – promíchejte a společně na mírném ohni povařte, pak vraťte krkovici spět do pánve – vařte dokud, nebude maso měkké.
5. Do hrnce dejte 50 g nakrájeného uzeného špeku a následně vsypejte jemně nakrájenou cibuli – smažte a po usmažený vsypejte do uvařených brambor – promíchejte.
6. Vepřovou krkovici na žampionech podávejte s lahodnou bramborovou kaší a hlavně s láskou a velkou chutí.
PROHLÉDNĚTE SI PODROBNÝ VIDEORECEPT:
Čtěte také:
Kotleta s kostí a bramborové dukátky
Autor receptu / www.youtube.com/@Varenijezabava
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!