Amareto oválky spojují v sobě jemnost mletých mandlí s aromatickým rumem a osvěžující rybízovou marmeládou. Toto exkluzivní cukroví, inspirované italskými chutěmi, bude určitě jedním z hvězd vánočního stolu.
Ingredience:
Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 150 g mletých neloupaných mandlí
- 3 žloutky
- 200 g másla
- Špetka soli
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky citronové kůry
Náplň:
- 100 g mletých mandlí
- 100 g mletých piškotů
- 100 g másla
- Rybízová marmeláda
- Rum
- Mandlové aroma
Dokončení:
- Bílá čokoládová poleva
- Ozdoba z marcipánu
Postup:
1) Ve velké míse smíchejte všechny ingredience pro těsto a vypracujte hladké těsto.
2) Z těsta vytvarujte oválky a položte je na plech s pečicím papírem.
3) Pečte v předehřáté troubě na 180°C přibližně 9 minut.
4) Pro náplň smíchejte mleté mandlí, mleté piškoty, máslo, rybízovou marmeládu, rum a mandlové aroma do hladké konzistence.
5) Naplňte vychladlé oválky připravenou náplní a spojte.
6) Polejte bílou čokoládovou polevou a dozdobte marcipánovým ornamentem.
Vanilkové rohlíčky podle prababiččiny receptury: Vraťte se v čase k nejlepším chvílím svého dětství
Závěrem:
Amareto oválky nejen že oslní svým vzhledem, ale především vynikající chutí. Mandlový základ v kombinaci s rybízovou marmeládou a rumem vytváří nezapomenutelný gurmánský zážitek.