Vynikající vepřová plec na cibuli s rýží

Hledáte něco nového, chutného a delikátního, co by potěšilo vaše chuťové pohárky? Představujeme vám jednoduchý recept na vynikající vepřovou plec na cibuli, která je podávaná s lahodnou rýži. Připravte se na bohatou chuť, která vám rozvíří smysly!

Vynikající vepřová plec na cibuli s rýží
Zdroj: Vaření je zábava

Vynikající vepřová plec na cibuli s rýží

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

  • sádlo – na smažení
  • 600 g vepřové plece
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 1/2 lžičky mletý kmín
  • 2 lžičky roštěnkového koření
  • 3 lžičky plnotučné hořčice
  • sušený medvědí česnek – podle chuti
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 4 cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 dl vývaru
  • jarní cibulka – na zdobení

Jak budeme postupovat:

1.  Připravte jsi pánev s rozehřátým sádlem a dejte do ní vepřové plece nakrájené na kousky, dochuťte solí, černým mletým pepřem, mletým kmínem, roštěnkovým kořením, poté přidejte plnotučnou hořčici, přisypejte sušený medvědí česnek, přilijte worcestrovou omáčku – promíchejte a společně povařte na mírném ohni.

2. Nakonec do pánve vsypejte jemně nakrájenou cibuli, nechejte ji pořádně orestovat a pak přisypejte hladkou mouku – znovu promíchejte a zalijte vývarem – dobře promíchejte, přikryjte pokličkou – pokračujte ve vaření.

3. Po uvaření vepřovou plec na cibuli podávejte s uvařenou rýži, zdobené jarní cibulkou a hlavně s velkou láskou a grácií.

PODÍVEJTE SE NA PODROBNÝ VIDEO RECEPT

Autor receptu / www.youtube.com/@Varenijezabava

Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!