Hledáte něco nového, chutného a delikátního, co by potěšilo vaše chuťové pohárky? Představujeme vám jednoduchý recept na vynikající vepřovou plec na cibuli, která je podávaná s lahodnou rýži. Připravte se na bohatou chuť, která vám rozvíří smysly!
Vynikající vepřová plec na cibuli s rýží
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- sádlo – na smažení
- 600 g vepřové plece
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1/2 lžičky mletý kmín
- 2 lžičky roštěnkového koření
- 3 lžičky plnotučné hořčice
- sušený medvědí česnek – podle chuti
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 4 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- 3 dl vývaru
- jarní cibulka – na zdobení
Jak budeme postupovat:
1. Připravte jsi pánev s rozehřátým sádlem a dejte do ní vepřové plece nakrájené na kousky, dochuťte solí, černým mletým pepřem, mletým kmínem, roštěnkovým kořením, poté přidejte plnotučnou hořčici, přisypejte sušený medvědí česnek, přilijte worcestrovou omáčku – promíchejte a společně povařte na mírném ohni.
2. Nakonec do pánve vsypejte jemně nakrájenou cibuli, nechejte ji pořádně orestovat a pak přisypejte hladkou mouku – znovu promíchejte a zalijte vývarem – dobře promíchejte, přikryjte pokličkou – pokračujte ve vaření.
3. Po uvaření vepřovou plec na cibuli podávejte s uvařenou rýži, zdobené jarní cibulkou a hlavně s velkou láskou a grácií.
PODÍVEJTE SE NA PODROBNÝ VIDEO RECEPT
Autor receptu / www.youtube.com/@Varenijezabava
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!