Hledáte jednoduchý a chutný recept na oběd či večeři? Představujeme vám klasiku, kterou si zamilujete: Křupavé kuřečí nebo vepřové maso s lahodnou bramborovou přílohou.
Ingredience:
Křupavé maso:
- Kuřecí nebo vepřové maso (dle výběru)
- Sůl, pepř
- Strouhanka
- Vejce
Vývar:
- 1/2 kostky hovězího bujonu
- 1/4 kostky másla
- 1/2 hrnce vody
Bramborová příloha:
- Brambory
- Cibule
Příprava:
1) Křupavé maso: Maso nakrájejte, osolte, opepřte a do něj dobře zatloukejte strouhanku. Následně maso namáčejte v rozmíchaných vejcích a osmažte na pánvi do zlatavé barvy. Přeložte osmažené maso na plech.
2) Vývar: V hrnci si přiveďte k varu vodu s hovězím bujonem a máslem. Rozlitý vývar přidejte k masu na plechu.
3) Bramborová příloha: Brambory vařte do měkka. Mezitím na pánvi osmažte cibulku do zlatova. Uvařené brambory smíchejte s osmaženou cibulkou.
4) Pečení: Plech s masem vložte do trouby a pečte, dokud se vývar zcela nevypaří.
Doporučujeme také:
https://primainspirace.cz/2023/10/16/obracene-rizky-v-horcicnem-testicku-s-cesnekem/
Závěr:
Toto křupavé maso se speciálním vývarem a bramborovou přílohou je ideálním komfortním jídlem, které okouzlí vaše chuťové buňky. Jednoduchost a bohatá chuť v jednom!