Křupavé kuřecí řízky pečené v troubě s trochou hovězího vývaru

Hledáte jednoduchý a chutný recept na oběd či večeři? Představujeme vám klasiku, kterou si zamilujete: Křupavé kuřečí nebo vepřové maso s lahodnou bramborovou přílohou.

Zdroj: Jitula Slaba

Ingredience:

Křupavé maso:

  • Kuřecí nebo vepřové maso (dle výběru)
  • Sůl, pepř
  • Strouhanka
  • Vejce

Vývar:

  • 1/2 kostky hovězího bujonu
  • 1/4 kostky másla
  • 1/2 hrnce vody

Bramborová příloha:

  • Brambory
  • Cibule

Příprava:

1) Křupavé maso: Maso nakrájejte, osolte, opepřte a do něj dobře zatloukejte strouhanku. Následně maso namáčejte v rozmíchaných vejcích a osmažte na pánvi do zlatavé barvy. Přeložte osmažené maso na plech.

2) Vývar: V hrnci si přiveďte k varu vodu s hovězím bujonem a máslem. Rozlitý vývar přidejte k masu na plechu.

3) Bramborová příloha: Brambory vařte do měkka. Mezitím na pánvi osmažte cibulku do zlatova. Uvařené brambory smíchejte s osmaženou cibulkou.

4) Pečení: Plech s masem vložte do trouby a pečte, dokud se vývar zcela nevypaří.

Doporučujeme také:

https://primainspirace.cz/2023/10/16/obracene-rizky-v-horcicnem-testicku-s-cesnekem/

Závěr:

Toto křupavé maso se speciálním vývarem a bramborovou přílohou je ideálním komfortním jídlem, které okouzlí vaše chuťové buňky. Jednoduchost a bohatá chuť v jednom!