Domácí slaninová paštika – levné a ideální občerstvení!

Domácí slaninová paštika je vynikající volbou pro ty, kteří hledají levný a chutný způsob, jak si dopřát lahodné občerstvení. Tato receptura vás provede krok za krokem k vytvoření té nejlepší paštiky, kterou můžete snadno připravit doma.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Domácí slaninová paštika - levné a ideální občerstvení!
Zdroj: retete-usoare.eu

Domácí slaninová paštika

Co budeme potřebovat:
  • 2,5 kg slaniny
  • 500 g vepřového masa
  • 500 g cibule
  • 500 g mrkve
  • 80 g sušeného zeleninového ochucovadla – vegety
  • sůl, černý mletý pepř – podle chuti

Z těchto ingrediencí získáte 7 sklenic o objemu 700 ml slaninové paštiky.

Domácí slaninová paštika
Zdroj: retete-usoare.eu

Jak budeme postupovat:

1. Nakrájejte slaninu a vepřové maso na kousky a nasekejte je v mlýnku na maso.

Domácí slaninová paštika
Zdroj: retete-usoare.eu
Domácí slaninová paštika
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Nastrouhejte mrkev a také ji nasekejte v mlýnku na maso. Můžete ji také nastrouhat na jemno.

Domácí slaninová paštika
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Nakrájejte cibuli na kousky a také ji posekejte v mlýnku na maso. Můžete ji také nakrájet na kostky.

Domácí slaninová paštika
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Všechny připravené ingredience dejte do velké mísy. Přidejte směs sušené zeleniny (vegety), sůl a černý mletý pepř podle chuti. Dobře promíchejte a hněťte směs – buď rukama, lžící nebo ručním mixérem s hákem.

Domácí slaninová paštika
Zdroj: retete-usoare.eu
Domácí slaninová paštika
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Vezměte lžičku směsi a osmahněte ji na pánvi. Ochutnejte ji. Tak poznáte, zda je třeba přidat další sůl nebo pepř.

6. Hotovou paštiku dejte do dobře vymytých a vysušených sklenic. Ihned je uzavřete sterilizovanými víčky.

Domácí slaninová paštika
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Sklenice umístěte do vysokého a širokého hrnce s dnem vystlaným čistým hadříkem. Sklenice ponořte do studené nebo teplé vody.

8. Budoucí konzervy sterilizujte po dobu 2 hodin od okamžiku varu vody na mírném ohni pod poklicí.

Domácí slaninová paštika
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Vytáhněte je z vody a obraťte je víčky dolů na 3 hodiny. Poté je zase otočte víčky nahoru a nechte je vychladnout na pokojovou teplotu. Poté dejte na 2-3 hodiny do lednice.

Domácí slaninová paštika
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Hotové konzervy uložte na místo k uskladnění.

Domácí slaninová paštika
Zdroj: retete-usoare.eu
Domácí slaninová paštika
Zdroj: retete-usoare.eu
Domácí slaninová paštika
Zdroj: retete-usoare.eu

Paštiku ze slaniny podávejte s chutí! Dobrou chuť!