Vítejte v jednoduchém receptu na lahodnou paštiku z kuřecích jater. Tato chutná snídaně nebo občerstvení je připraveno rychle a snadno. Ideální na natírání na chléb nebo krájení zeleniny. Pojďme se do toho pustit a vytvořit si vlastní skvělou paštiku!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Paštika z kuřecích jater
Co budeme potřebovat:
- 1 kg kuřecích jater
- 250 g cibule (2 cibule)
- 200 g mrkve (1 kus)
- špetka mletého muškátového oříšku
- špetka mletého černého pepře
- ½ lžičky soli (nebo podle chuti)
- 100 ml oleje
- 180 g másla
- asi 100 ml zbylé tekutiny po smažení jater
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájejte cibuli a mrkev na tenké půlkruhy. Orestujte je na troše oleje, dokud nezměknou.
2. Ostružinu a mrkev přesuňte na okraj pánve. Uprostřed přidejte kuřecí játra a zalijte je 2 lžícemi oleje. Smažte je 10-12 minut, dokud nejsou hotové, občas míchejte se zeleninou.
3. Kuřecí játra a zeleninu přesuňte do misky. Nechte je trochu vychladnout a poté je nasypte do mlýnku na maso.
4. Přidejte zbylou tekutinu po smažení jater, mletý černý pepř, mletý muškátový oříšek a sůl. Promíchejte. Ochutnejte a případně dosolte nebo okořeňte.
5. Přidejte měkké máslo. Paštiku mixérem rozšlehejte do hladka a nadýchanosti.
6. Přendejte ji do hrnce a nechte ji vychladnout v lednici.
7. Poté ji můžete servírovat na chleba. Je lahodná!
Přejeme dobrou chuť společně s blízkými!