Paštika z kuřecích jater: chutná snídaně nebo občerstvení!

Vítejte v jednoduchém receptu na lahodnou paštiku z kuřecích jater. Tato chutná snídaně nebo občerstvení je připraveno rychle a snadno. Ideální na natírání na chléb nebo krájení zeleniny. Pojďme se do toho pustit a vytvořit si vlastní skvělou paštiku!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Paštika z kuřecích jater. Chutná snídaně nebo občerstvení!
Zdroj: retete-usoare.eu

Paštika z kuřecích jater

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg kuřecích jater
  • 250 g cibule (2 cibule)
  • 200 g mrkve (1 kus)
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • špetka mletého černého pepře
  • ½ lžičky soli (nebo podle chuti)
  • 100 ml oleje
  • 180 g másla
  • asi 100 ml zbylé tekutiny po smažení jater
Paštika z kuřecích jater
Zdroj: retete-usoare.eu

Jak budeme postupovat:

1. Nakrájejte cibuli a mrkev na tenké půlkruhy. Orestujte je na troše oleje, dokud nezměknou.

Paštika z kuřecích jater
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Ostružinu a mrkev přesuňte na okraj pánve. Uprostřed přidejte kuřecí játra a zalijte je 2 lžícemi oleje. Smažte je 10-12 minut, dokud nejsou hotové, občas míchejte se zeleninou.

Paštika z kuřecích jater
Zdroj: retete-usoare.eu
Paštika z kuřecích jater
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Kuřecí játra a zeleninu přesuňte do misky. Nechte je trochu vychladnout a poté je nasypte do mlýnku na maso.

Paštika z kuřecích jater
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Přidejte zbylou tekutinu po smažení jater, mletý černý pepř, mletý muškátový oříšek a sůl. Promíchejte. Ochutnejte a případně dosolte nebo okořeňte.

Paštika z kuřecích jater
Zdroj: retete-usoare.eu
Paštika z kuřecích jater
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Přidejte měkké máslo. Paštiku mixérem rozšlehejte do hladka a nadýchanosti.

Paštika z kuřecích jater
Zdroj: retete-usoare.eu
Paštika z kuřecích jater
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Přendejte ji do hrnce a nechte ji vychladnout v lednici.

Paštika z kuřecích jater
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Poté ji můžete servírovat na chleba. Je lahodná!

Přejeme dobrou chuť společně s blízkými!