Nepečený sušenkový dezert s vanilkovým krémem

Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit nepečený sušenkový dezert s vanilkovým krémem. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Nepečený sušenkový dezert s vanilkovým krémem
Zdroj: eletmagazin.hu

Nepečený sušenkový dezert s vanilkovým krémem

Co budeme potřebovat:

Krém:

  • 1,5 litru mléka
  • 6 žloutků
  • špetka soli
  • 20 dkg mouky
  • 15 dkg cukru
  • 3 balíčky vanilkového cukru

Ostatní

  • 40 dkg sušenky

Pěna:

  • 6 vaječných bílků
  • 25 dkg cukru

Na zdobení a posypání:

  • strouhaná čokoláda

Jak budeme postupovat:

1. Oddělte žloutky od bílků a mléko nalijte do hrnce a přidejte špetku soli.

2. Do mísy nasypejte mouku, přisypejte cukr a přilijte trochu mléka – promíchejte a nakonec vmíchejte žloutky – dobře vyšlehejte a směs vlijte do mléka v hrnci na sporáku – vařte na mírném ohni do zhoustnutí a po uvaření ho odstavte z ohně.

3. Mezitím sušenky úhledně naskládejte vedle sebe do formy a nalijte na ně připravený uvařený krém, pěkně ho rozetřete a opět sušenky pěkně vedle sebe naskládejte.

4. Do mísy s bílky přisypte moučkový cukr – vyšlehejte do pěkné bílé pěny a tu pak rozetřete na krém.

5. Nakonec ozdobte strouhanou čokoládou a uložte do lednice.

6. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a grácií.

Nepečený sušenkový dezert s vanilkovým krémem
Zdroj: eletmagazin.hu

Přátelé přejeme vám dobrou chuť!