Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit nepečený sušenkový dezert s vanilkovým krémem. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Nepečený sušenkový dezert s vanilkovým krémem
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 1,5 litru mléka
- 6 žloutků
- špetka soli
- 20 dkg mouky
- 15 dkg cukru
- 3 balíčky vanilkového cukru
Ostatní
- 40 dkg sušenky
Pěna:
- 6 vaječných bílků
- 25 dkg cukru
Na zdobení a posypání:
- strouhaná čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Oddělte žloutky od bílků a mléko nalijte do hrnce a přidejte špetku soli.
2. Do mísy nasypejte mouku, přisypejte cukr a přilijte trochu mléka – promíchejte a nakonec vmíchejte žloutky – dobře vyšlehejte a směs vlijte do mléka v hrnci na sporáku – vařte na mírném ohni do zhoustnutí a po uvaření ho odstavte z ohně.
3. Mezitím sušenky úhledně naskládejte vedle sebe do formy a nalijte na ně připravený uvařený krém, pěkně ho rozetřete a opět sušenky pěkně vedle sebe naskládejte.
4. Do mísy s bílky přisypte moučkový cukr – vyšlehejte do pěkné bílé pěny a tu pak rozetřete na krém.
5. Nakonec ozdobte strouhanou čokoládou a uložte do lednice.
6. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!