Zkombinujte tuto jednoduchou přísadu se svým masem a dostanete šťavnaté a měkké maso během pouhých 30 minut! Zjistěte, jak to udělat s naším rychlým receptem na vepřové soté.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřové soté s tajnou přísadou
Co budeme potřebovat:
- 500 g masa
- 1,5 lžíce 9% octa
- jedna cibule
- ½ lžíce rajčatové pasty
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- olej – na smažení
- voda
- 2 lístky bobkového listu
Jak budeme postupovat:
1. Na rozpálenou pánev nalijte odpovídající množství oleje. Přidejte na kostky nakrájené maso, rovnoměrně ho rozložte po povrchu pánve.
2. Přidejte ocet. Promíchejte.
3. Pánvi přikryjte poklicí a vařte maso, dokud se veškerá tekutina v pánvi neodpaří. Občas promíchejte.
4. Přidejte na kostky nakrájenou cibuli. Promíchejte.
5. Přidejte rajčatovou pastu, sůl a mletý černý pepř podle chuti. Promíchejte.
6. Vše smažte do doby, než se cibule změkne a zezlátne, bez poklice, často míchejte.
7. Maso zalijte vodou.
8. Dušte maso 30 minut na mírném ohni pod poklicí. Pokud chcete, můžete během vaření přidat 2 bobkové listy a na konci je odstranit.
9. Podávejte maso s přílohou, kterou máte rádi!
Přejeme vám dobrou chuť spolu s vašimi blízkými!